L’Ajuntament d’Alzira desestima el recurs dels promotors de Vilella en el plenari on es demana a Bancaixa que finalitze el projecte

0
367
La corporació municipal d’Alzira va desestimar ahir el recurs de reposició presentat per la mercantil, Centre Comercial Vilella 2003, en considerar «ajustat a dret», l’extinció del conveni i la liquidació del Programa d’Actuació Integrada (PAI) de Sector Vilella-1 que va acordar el plenari del 27 d’octubre de l’any passat. La desestimació del recurs ha contat amb els vots favorables del PP, PSD, Bloc i l’abstenció del PSOE. El plenari no ha entrat a considerar la recent reclamació de 46 milions d’euros feta pels promotors de Vilella al consistori. Els respectius portaveus expresaren el desig que la inmobiliaria de Bancaixa, Cisa Cartera de Inmuebles, acabe el centre comercial i l’acondicionament dels barrancs.

Tot i votar a favor, Carles Aranda ha estat molt crític amb el govern municipal fins assenyalar l’existència «d’una comunió entre un fracàs empresarial i un fracàs polític», davant «la confluència d’interessos entre el govern municipal i l’empresa promotora». El portaveu del Bloc va mostrar, a més, la seua «preocupació» per «veure com va a repercutir este expedient amb els alzirenys» i a més recriminà que l’Ajuntament «no demanara majors garanties» i una fiança «més elevada» que els 675.000 euros avalats per la promotora del complexe comercial.

Per la seua banda, el portaveu del PSOE, Enrique Alborch, va destacar, per una part «l’errada política» comesa pel govern municipal en la concessió a la mercantil d’Alzira de la condició d’agent urbanitzador i per altra animà als companys de consistori a «treballar conjuntament per evitar noves errades», així com a arribar a un acord amb Bancaixa, actual propietari de la parcel.la de Vilella. Per part de l’equip de govern Eliseo Candela rebutjà les crítiques, «no estic d’acord en que s’han fet mal les coses» i exhortà a «dur a bon port entre tots este important projecte».

Segons l’informe dels tècnics del Departament d’Urbanisme, al que ha tingut accés Riberaexpress, “no hi ha culpa en l’actuació municipal” donada la “divergència de criteris” existent entre la secció primera i la segona del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La sentència definitiva va anular el Programa d’Actuació Integrada (PAI) del Sector Vilella-1 davant la infracció de les regles de contractació de les administracions públiques pel que afecta a la condició d’agent urbanitzador.

L’origen de l’anulació del PAI va estar en el recurs presentat per dos mercantils locals on alegaren que l’autoritació municipal no era la correcta davant les dimensions d’una obra pressupostada en més de 90 milions d’euros.

Des de Vilella estimen que l’Ajuntament va cometre una “negligència” en concedir-los un permís de caire autonòmic en lloc d’una autorització de nivell estatal a l’hora d’adjudicar-los la figura d’agent urbanitzador.

Els serveis jurídics municipals aleguen en altra apartat de l’informe que “resulta inqüestionable l’abandonament de les obres” en entendre que l’empresa d’Alzira estava obligada a continuar les obres. I afegixen “no han abonat les indemnitzacions i compensacions sustitutòries i ha venut la parcel.la i edifici existent sobre ella de la que ha cobrat el preu sense haver complit l’obligació assumida d’edificar i urbanitzar de forma simultània”.

Una petició desaforada

Els tècnics es mostren molt contundents davant el “suposat enriquiment injust a favor dels propietaris i de l’Ajuntament” alegat per Vilella en la seua reclamació patrimonial i així responen que “no pot ser menys que qualificada com una petició desaforada” i “vergonyosa pretensió límit, paradigma d’un procés especulatiu del recurrent”.

Des de el Centre Comercial Vilella s’ha convocat una conferència de premsa per al pròxim dimecres on participaran l’administrador actual, el portaveu de la mercantil, així com antics directius de la firma promotora del complexe comercial. Sembla que aportaran proves amb les que pretenen demostrar la “negligència” en la que segons els promotors ha actuat l’equip de govern municipal en esta qüestió.

Per altra banda, ahir dos grues retiraren part de l’estructura de ferro d’este centre comercial que ara és propietat de Bancaixa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here