Oltra i Baldoví arroparen a Paco Sanz en l’acte de Compromís on reclamaren una regeneració democrática

0
326

El passat dimecres a la Casa de la Cultura es va celebrar l’acte organitzat per Compromís per l’Alcúdia, «El País Valencià que volem», presentat per Hermínia Bellot i amb la participació de Paco Sanz, regidor i candidat de Compromís per l’Alcúdia, Joan Baldoví, alcalde de Sueca i Mónica Oltra, diputada de les Corts Valencianes i candidata per Coalició Compromís.

Paco Sanz, després de fer un homenatge a la República en la vespra del 80 aniversari de la seua proclamació, va explicar com les decisions presses des d’altres administracions tenien una» important repercussió» en els nostres pobles i ciutats. Per això es va pronunciar per que «els ajuntaments, a més de tractar els temes sobre els quals tenien competències pròpies, també han de pronunciar-se, pressionar, reclamar, protestar… per les decisions que des del Govern de la Generalitat o dels del Govern estatal ens afecten». I va possar com exemples les retallades educatives, la central nuclear de Cofrents o les polítiques de transport o de residus.

D’altra banda Joan Baldoví, alcalde de Sueca, va explicar com es podia governar des de la pluralitat de l’esquerra, en un govern de coalició. Baldo governa a Sueca en una coalició de tres partits, el Bloc, el PSOE i Iniciativa. L’experiència és  positiva si els partits que governen junts són capaços d’arribar al consens.

Va reconèixer que per a un alcalde «és una comoditat governar amb majoria absoluta, ja que no has de comptar amb ningú», però digué que les majories absolutes «empobreixen el debat i les decisions, a més de convertir-se, a llarg termini, en maquinàries de poder anquilosades i sense renovació».

Mónica Oltra, invitada d’honor de Compromís per l’Alcúdia,  va ser «molt valorada» per la seua contundent oposició al PP i al Govern de la Generalitat, i com va dir Paco Sanz, «per haver trencat la mediocritat de la classe política valenciana».

Oltra  reivindicà, front als projectes faraònics del PP, com la Fórmula 1, la Copa Amèrica o l’aeroport de Castelló,» la felicitat de tots els dies, la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes». Va defensar uns serveis públics de qualitat i  reclamà » decisions democràtiques per a l’economia en les que participaren tots i no uns quants allunyats de la realitat». Per últim va reivindicar » la igualtat» entre els ciutadans i «el respecte a la nostra terra i al nostre medi ambient».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here