Bastidas confon a l’opinió pública per no assumir responsabilitats

0
346

OPINIÓ / CARLES ARANDA

Després d’escoltar les declaracions de l’alcaldessa acusant a l’oposició de la causa penal oberta per la contaminació i mortaldat de peixos ocorreguda en el riu Xúquer l’any 2006 i el seu arxiu judicial, ha de ser ella qui agraïsca a tots els veïns i veïnes d’Alzira que han costejat la seua defensa contractant a un important despatx d’advocats de Madrid i aportant proves pericials molt costoses per a la seua defensa amb un gasto superior a 40.000 €.

Nosaltres no hem volgut polemitzar en cap moment per aquesta causa penal; però no podem consentir que s’acuse als partits de l’oposició, i en concret al Bloc, d’utilitzar en clau política aquest tema, ni tampoc a la plataforma en defensa del riu Xúquer.

Aquesta instrucció judicial, on l’alcaldessa figurava com imputada, ha durat diversos anys i en tot moment hem respectat el treball de la justícia, encara que, això si, hem demanat explicacions a l’alcaldessa en el Ple i en una Junta de Portaveus atés que el tema era greu i, a més, la seua defensa està sent pagada amb el pressupost municipal.

Si el tema s’arxiva judicialment, no podem oblidar que encara queda molt de treball que fer en temes relacionats amb el medi ambient a Alzira i la necessitat de controlar els possibles abocaments contaminants al riu i a aconseguir la seua conservació i millora .

Les mobilitzacions que es van dur a terme en el passat en defensa del riu Xúquer tenien com a objecte paralitzar el transvasament al Vinalopó des de Cortes de Pallàs i mai va estar el PP ni l’alcaldessa d’Alzira en cap d’elles.

Respecte a la denúncia, amb presència física de partits i plataformes, per la falta de depuració de les aigües residuals de l’empresa Rio Verde Cartón que abocava directament al llit del riu Verd des del clavegueram municipal, eren coneguts per tots i constituïen un focus de contaminació molt greu.

Era responsabilitat de l’Ajuntament i de la Conselleria de Medi Ambient i Territori -al capdavant dels quals estaven la Sra. Bastidas i el conseller Rafael Blasco- el cessament d’aquests abocaments, sent aquests dos organismes els que tenien competència en la matèria atés que el Riu Verd és un afluent del Xúquer. De la mateixa manera, també denunciàvem a la Confederació Hidrogràfica.

Finalment, recordar-li a l’alcaldessa que l’estació depuradora de Carcaixent que va ser qualificada pel govern d’Aznar com a obra urgent, no es va construir fins que no va canviar el govern amb la ministra Narbona al front.

Com sempre, Bastidas confon amb les seues declaracions a l’opinió pública per a no assumir cap responsabilitat.


Aranda en una manifestació de Xúquer Viu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here