50 delegats de CC.OO. participen el dilluns a Alzira en una jornada per impulsar el Valencià al món laboral

0
358

La Casa de la Cultura d’Alzira serà  escenari este dilluns, d’una interesant jornada, organitzada per CC.OO. la Ribera-Safor, que baix el títol “El Valencià al Món del Treball” reunirà a 50 delegats de grans empreses de la comarca, empresaris i especialistas en este tema.

El secretari comarcal del sindicat, Josep Antoni Carrascosa, ha presentat hui divendres esta jornada i ha destacat que el sindicat “vol promoure la normalització de l’ús de la llengua en l’àmbit laboral i aprofundir sobre el potencial de les llengües com a eina de chohesió, acollida i intercanvi en les relacions sociolaborals”. Carrascosa ha incidit en la importancia de la participació de l’Associació Empresarial d’Alzira i de l’Ajuntament, a banda de Bromera, la Diputació, la Mancomunitat o Acció Cultural.

Per la seua banda, Empar Pablo, secretaria de Comunicació i Política Lingüística de CC.OO. ha recalcat que un dels pilars fonamentals del sindicat ha segut el “recolzament al Valencià i al seu ús”, i per això espera que esta en esta jornada se puguen traure conclusions desrprés de les reflexions de les distintes ponències.

Miquel Àngel Puig, de  la Federació d’Ensenyament d’esta organització incidí en la tasca “que tots tenin que fer per a que el Valencià el coneguen totes aquelles persones que han vengut de fora, això es fer  ciutadania”, i va afegir que el Valencià “pot estar en perill si la societat valenciana no pren conciència de la importancia de la nostra llengua”.

La jornada del dilluns estarà inaugurada per Elena Bastidas, alcaldessa d’Alzira, per a continuar amb dons ponències, una de Vicent Sala i altra de Artur Aparici. Per la vesprada hi haurà un taula redona amb la participació de Josep Lluís Doménech (AVL), Natxo Costa, de la Unió Gremial, Joan Carles Girbés, de Bromera i Inmaculada Cerdà, de la Diputació de València. El moderador de la taula serà Isidre Crespo (ACPV). Per a finalitzar es presentaran les ponències a càrrec d’Empar Pablo i Manolo Picó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here