L’alcaldessa d’Alzira s’equivoca de punta a punta

2
510

OPINIÓ/PACO SANZ (XÚQUER VIU)

El sobreseïment de les diligències per un suposat delicte ambiental a l’Ajuntament d’Alzira, (en un auto que ens agradaria conèixer) ha servit per a que l’alcaldessa d’Alzira critique a Xúquer Viu exigint una disculpa.

El problema és que l’alcaldessa d’Alzira s’equivoca de punta a punta, al confondre una denúncia de la Confederació relacionada amb una mortaldat de peixos en el Xúquer, amb la concentració que va convocar Xúquer Viu fa 5 anys per denunciar la situació de degradació i contaminació del riu Verd.

Cal recordar que el riu Verd, l’únic autòcton de la Ribera, va arribar a ser el riu més contaminat d’Europa, i la principal causa era el vessament de la paperera Riu Verde Cartón, que abocava tota classe de productes, sense depuració, al riu per les clavegueres municipals de l’Ajuntament d’Alzira.

Protesta per la contaminació del riu Verd

Les denúncies de Xúquer Viu es dirigiren al conjunt d’administracions responsables, començant per l’Ajuntament, continuant per la Conselleria de Medi Ambient i acabant pel Ministeri de Medi Ambient, com es pot comprovar amb la convocatòria d’aquell any.

El riu Verd va començar a recuperar-se no per l’acció de l’Ajuntament d’Alzira sinò quan per problemes econòmics la paperera va cessar la seua activitat.

Per tant les denúncies i acusacions de Xúquer Viu al conjunt d’administracions, començant per l’Ajuntament d’Alzira, eren perfectament vàlides i adequades.

De la mateixa manera que quan criticàrem la representació de l’Ajuntament d’Alzira en la manifestació d’Alacant en juliol de 2006, per a demanar que el transvasament del Xúquer es fera des de Cortés de Pallàs, alineant-se amb els enemics del Xúquer, que pretenien, i encara pretenen l’espoli i sobreexplotació del Xúquer per interessos econòmics.

Malgrat tot, Xúquer Viu està obert a la col·laboració amb totes les administracions, també amb l’Ajuntament d’Alzira, per tal d’aconseguir la plena recuperació del Xúquer.


7 imágenes | Ver presentación | Descargar seleccionados

2 Comentarios

  1. Hola Paco, qui era el responsable de netejar el riu Verd? La CHJ, no? Es passa 2 messos per a netejar-lo. i a ells no es critiqueu?

    • No has llegit be l’article. En ell es diu que «les denúncies de Xúquer Viu es dirigiren al conjunt d’administracions responsables, començant per l’Ajuntament, continuant per la Conselleria de Medi Ambient i acabant pel Ministeri de Medi Ambient». No obstant els vessaments de Riu Verde Cartón eren responsabilitat de l’Ajuntament d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here