Sis formacions polítiques denuncien el PP d’Alzira per voler silenciar-les en benefici propi

0
416

Els dos partits que són l’oposició municipal a l’Ajuntament d’Alzira –PSOE i Bloc– junt les formacions polítiques, EU, La República, Esquerra i Iniciativa per Alzira han signat un manifest «En defensa de la democràcia a Alzira» pel que denuncien a l’equip governant davant «l’ús de les institucions i recursos públics de tota la ciutadania en el seu propi benefici». Així han anunciat este matí, en el propi saló de plens, que presentaran un recur i remetran un dossier al Síndic de Greuges.

Estos grups polític consideren que el PP i el PSD pretenen «silenciar» a la resta de formacions polítiques al voler que els partits polítics paguen per utilitzar les instal.lacions municipals i cobren una taxa «quan eixim al carrer per explicar als nostres veïns la nostra campanya».

A l’últim plenari l’equip de govern va modificar l’ordenança fiscal en este sentit i és per aixó que els sis grups firmants del manifest tenen l’intenció de recòrrer-la durant el termini de presentació d’alegacions.

Argumenten que esta modificació «és ilegal» perquè «vulnera» l’article 6 de la Constitució Espanyola així com la Llei del Partits Polítics.A més la consideren «discriminatòria» perquè «no s’exigeix a les entitats socials sense ànim de lucre, ni tampoc als sindicats ni organitzacions empresarials, sinó que va dirigida exclusivament cap a les formacions polítiques que tenen en la seua pràctica l’organització d’activitats, esdeveniments, debats o actes polítics».

El representants d’estes formacions polítiques d’Alzira advertixen que «amb l’aplicació d’aquestes mesures sense cap consens i a les braves, el que pretén Bastidas és menyscabar la llibertat d’actuació dels restants partits».

Mai s’ha pagat esta taxa

Per part del PSOE, Fernando Pascual ha recordat que «mai s’ha pagat esta taxa» i que l’alcaldessa Elena Bastidas el que pretén és amb la modificació de l’ordenança «amordassar la veu dels alzirenys que no opinen com el PP». Semblant crítica ha fet el regidor del Bloc, Carles Aranda, «Bastidas creu que l’Ajuntament es patrimoni del PP» i deixà palés que «Alzira té una alternativa diferent, prova de que podoem treballar conjuntament i fer propostes en positiu».

Ivan Martinez d’EU, ha dit que el govern municipal «ha actuat com un rutló durant esta legislatura», en denunciar que «els partits sense representació municipal no hem tingut accés ni al BIM ni als respectius consells municipals».

Mentre Pepe Carreres, d’Esquerra,  denunciava que «patim una involució democràtica» i ha reclamat a l’alcaldessa que «revoque la modificació de l’ordenança». I Paco Cerveró de Iniciativa per Alzira (IPA) també ha criticat «la prepotència de l’alcaldessa i de l’equip de govern, una prepotència que deuria acabar-se».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here