Un centenar de col.legis participen a Llombai en la XXVI Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera

0
467

Els 2.811 habitants de Llombai acolliran este diumenge  més del triple de la seua població en ser este municipi l’amfitrió de la XXVI Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera.

Al voltant d’un centenar de centres exposaran durant unes hores els seus tallers als carrers i places d’esta localitat de la subcomarca de la Vall dels Alcalans.

La trobada començarà a les 10 del matí amb una cercavila a la Plaça del Regne de València, i mitja hora després continuarà amb els parlaments dels organitzadors i de les autoritats. Ja serà a partir de les 11 hores quan s’iniciaran els tallers, les exposicions, les visites guiades i les actuacions a l’entaulat, a més de les activitats esportives.

A la vesprada s’alternaran els castells unflables amb altres activitats amb monitos escouts, mentre a la cloenda, cap a a les 17 hores, hi ha prevista una actuació de Dani Miquel basada en les rondalles d’Enric Valor. Precissament les trobades d’escoles en valencià d’enguany han volgut rendir homenatge a l’escriptor de Castalla.

A les 14 hores i per recuperar forces arrancarà la Jornada Gastronòmica, en la que tots els resturants, bars, forns i establiments participants de Llombai, han ficat en valencià, cartells, menús i cartes a fi de participar activament en la campanya de promoció s’ús social del valencià.

Anem pel bon camí

Les trobades son per al president de la Coordinadora de la Ribera, Joan Cortés, «l’escenificació pública de la nostra estima pel valencià», una escenificació que al seu juí «seria impracticable sense la col.laboració activa dels grups de persones que aporten els tallers, les actuacions a l’entaulat, les animacions de carrer, les exposicions …». Cortés considera que pel que fa al valencià «no està tot fet, però anem pel bon camí» i és conscient que «el valencià és un valor afegit de la convivència democràtica, un baròmetre del benestar cultural, un factor de cohesió social que no tenen aquells que han perdut les seues senyes d’identitat».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here