La Tamborada d’Alzira opta junt a 16 ciutats a ser Patrimoni Cultural de la Humanitat

0
522
Paz Olomos i Elena Bastidas participen en la Tamborada d'Alzira

Alzira va aprofitar la Tamborada per signar el conveni que li aproparà junt a l’Alcora i altrs 15 ciutats més d’Espanya per a que les tamborades, i rituals de tocs de tambor siguen declarades Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat. Fins a la ciutat es va acostar Paz Olmos, directora General de Patrimoni, que junt a l’alcaldessa Elena Bastidas i el president de la Junta de Germandats i Confraries de la localitat, Vicent Fábregues, signaren l’adhesió a esta petició que tindrà resolució en 2012. També estaguerem presents els clavaris majors, Ernesto Montalvá i Maria Jesús Benavent.

Tant Bastidas como Olmos assistiren a una demostració de tocs de tambors de centenars de confrares e inclús participaren a la Plaça Major d’este acte agafant un gran bombo cadascuna. Després la banda de la Junta de Germandats va fer el toc que realitzà en el III Encontre Interdiocesà.

D’esta forma «tan sonora» la Setmana Santa pot passar a la història amb esta declaració. Per la seua part, les distintes confraries omplin de soroll «pacífic» la ciutat amb diversos actes que finalitzaràn a la mitja nit.

DANIEL BOLUDA, DIRECTOR DE LA BANDA DE JUNTA DE GERMANDATS I CONFRARIES:

«La Tamborada d’hui va dedicada a Vicente Zamorano»

En primer lloc donar-te l’enhorabona per haver sigut triat en este càrrec de Director dels representants de totes i cada una de les bandes de tambors de la nostra Setmana Santa.

-Vau participar la setmana passada en la Jornades Nacionals d’Exaltació del Tambor i el Bombo en Albalate del Arzobispo? Com valoraries la nostra participació com a localitat allí? ¿Totes les persones que vau acudir des d’Alzira?

Vam ser un grup de cinquanta persones, ha sigut un dels anys amb més participació alzirenya en estes jornades, vam fer una exhibició on pugarem a l’escenari catorze persones, va ser una participació molt positiva de cara al 2013 on Déu Per mitjà se celebraran estes jornades en la nostra ciutat.

-Hui és el dia gran per als tambors i bombos de la nostra localitat, què expectatives hi ha respecte a la participació i al nivell de les bandes enguany? Hi ha alguna novetat que hui vullgues ressenyar?

Comptem amb mes participació que mai, enguany a més de les diverses bandes assídues a la nostra Jornada d’Exaltació del Tambor i el Bombo, comptem amb la participació de la banda de la Germandat de Cavallers de Crist Crucificat en l’Agonia, que és la primera vegada que participen en la JETB, a més comptem amb mes bandes invitades que cap any, comptem amb set bandes d’altres localitats. Com a novetat enguany hem començat més prompte sobre les deu del matí, hem passat a fer al matí el concurs de “replicadores” i parelles de bombo, ja que hem pensat que hi hauria més participació de públic. Com a sorpresa per a tots comptem hui amb el comité per a anomenar les Jornades d’Exaltació del Tambor i el Bombo com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Va ser una terrible perduda la del teu predecessor, hui més que mai serà un homenatge per a Vicente Zamorano, que tants anys ha dirigit la banda que hui dirigixes tu, veritat?

-Si ho va anar per a tots, de fet en l’acte que desenvoluparem en el Pavelló se li realitzara un acte homenatge per la seua labor en la Setmana Santa alzireñya, tant en les diferents confraries on va estar com en la Junta de Germandats i Confraries.

RIBERAEXPRESS

FOTOS: JOSÉ ROIG

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here