Les ciutats d’Alzira i Carlet s’agermanen pels estrets llaços d’unió en dos plens retransmitits per videoconferència

0
434

Des de fa temps les alcaldesses d’Alzira, Elena Bastidas, y de Carlet, Maria Àngels Crespo, venen treballant per aconsseguir un repte sentimental i d’unió entre els dos pobles. Esta vesprada tant el ple de Carlet como el d’Alzira s’han reunit de forma simultànea, a les 19.30 hores hi han aprovat l’agermanament d’estes dos localitats de la Ribera Alta. Inclús els dos plens han sigut retransmesos mitjançant una videoconfèrència des del Teatre Giner de Carlet i del saló noble de l’ajuntament d’Alzira.

Però este acord es va iniciar per les dos confraries de Sant Bernat dels dos pobles presidides per José Palacios (Alzira) i Maribel Vanaclocha (Carlet). Els dos prengueren la paraula i mostraren la satisfacció per este dia que calificaren «d’històric».

També prengueren la paraula els portaveus dels distints gurps municipals dels dos ajuntaments i tots recalcaren l’importància d’aquest dia. Les paraules més repetides varen ser «col.laboració, intercanvi, lligams comuns i vertebració», a banda de les anècdotes de les salutacions «internàutiques».

Per la seua banda l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, destacà la «voluntat d’aprofundir en les relacions entre els dos pobles», mentres que Maria Àngels Crespo, alcaldessa de Carlet, remarcà l’alegria que sentia en este dia i que «prompte serà una realitat la Ruta Bernardina».

L’acord, que s’aprovà per unanimitat, destaca que les ciutats de Carlet i Alzira mantenen una relació d’amistat que pot derivar en un millor coneixement, enteniment i cooperació mútua, des de la llibertat i el respecte dels drets dels nostres ciutadans, per mitjà d’un agermanament. Que estes relacions que es proposa formalitzar es basaran essencialment en la participació activa i dinàmica dels ciutadans i associacions, als quals s’implicarà de forma creixent en l’agermanament per a fer d’ell una cosa viva i enriquidora.

Té especial rellevància que ambdós ciutats compartixen llaços estrets com:

· Pertànyer a la mateixa comarca: la Ribera del Xúquer

· Parlar una mateixa llengua: el valencià

· Estar ambdós davall la protecció dels Sants Màrtirs Bernat, Maria i Gràcia, patrons de Carlet i Alzira, per la qual cosa compartim part de la nostra història

· Tindre una especial sensibilitat pel món de la música

· Estimar els nostres valors històrics i mantindre les nostres tradicions i costums.

. Compartir projectes de Cooperació Internacional (Colòmbia i Perú) i actes solidaris.

Que «hem de procurar» desenrotllar tots els programes i activitats que vagen encaminats a l’enriquiment cultural, educatiu i social dels nostres ciutadans i associacions, amb trobades i intercanvis d’escolars, de jóvens, adults, associacions, així com compartir experiències entre els òrgans de govern i administració de Carlet i d’Alzira, sense que les iniciatives hagen de vore’s limitades als àmbits descrits.

Basant-se en allò exposat anteriorment, s’adoptà els acords següents:

1r. Aprovar la proposta d’agermanament entre les ciutats de Carlet i Alzira, de conformitat amb els antecedents exposats.

2n. Aprovar la firma del corresponent protocol d’agermanament.

3r. Facultar a les alcaldesses per a la subscripció dels documents que siguen necessaris.

FOTOS: FRANCISCO GARCÍA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here