El PP de l’Alcúdia acusa a l’alcalde de no informar adequadament sobre l’aplicació de la Llei de la Dependència

1
405
Oreto Segura

L’equip de govern socialista, fa temps, va llevar una pancarta, situada en la fatxada principal de l’Ajuntament, el missatge de la qual era el de “NO a la guerra” i la va substituir per una sobre “la Llei de la dependència un dret” per a “anar informant de les sol·licituds presentades pels veïns i veïnes alcudians i de quantes anaven sent ateses per part de la Conselleria de Benestar Social”. No obstant això, eixa informació que donen els socialistes «no s’actualitza diàriament, de fet ja fa temps que té les dades següents: 466 sol·licituds presentades i 85 ateses», segón el PP local.

La candidata a l’alcaldia de l’Alcúdia, Oreto Segura, per a les pròximes eleccions municipals li demana al Sr. Robert Martínez que deixe de “mal informar als alcudians i  actualitze la dita pancarta amb les dades reals relatius a les sol·licituds presentades i ateses per la Conselleria de Benestar Social”.

Per si l’alcalde» no disposa de les dades actualitzades, o millor dit, no vol assabentar-se d’ells, li donem les dades fins a este mes de març»:

Sol·licituds presentades… 570

Sol·licituds que ja han sigut valorades… 494, és a dir un 86 %

D’eixes sol·licituds valorades, s’han emés 450 resolucions fixant el grau de dependència (grau I:moderada, grau II: severa o grau III:gran dependència) i el seu corresponent nivell de dependència que han dictaminat els tècnics.

D’estes resolucions de dependents amb grau i nivell hi ha 317 destinades per a l’aplicació del PIA (programa individual d’atenció) en les que el dependent o els seus familiars deuran decidir si opten per una prestació econòmica, quan el beneficiari vaja a ser atés en el seu entorn familiar, o per rebre algun dels servicis que figuren en el catàleg que apareix en la Llei de la Dependència (centre de dia, servici d’atenció en residència, etc).

I finalment, perquè l’alcalde «estiga ben informat», hi ha 184 resolucions PIA ja emeses en les que el dependent està cobrant prestació o rebent algun tipus de servici. Oreto Segura, considera que “un responsable polític deu donar sempre una informació veraç, clara i actualitzada  als seus ciutadans, ja que d’una altra manera està enganyant per a crear confusió i malestar entre els seus veïns”. La candidata a l’alcaldia afig que “és intolerable que un alcalde socialista diga les veritats a mitges en la informació que dóna als seus veïns i més pagant la pancarta amb diners públics de tots i és molt més greu quan el tema de què s’està informant és el de la dependència”.

Oreto Segura “insta a l’alcalde a què actualitze la informació de la pancarta sobre l’aplicació de la Llei de la Dependència o si ara que Espanya està implicada en la intervenció militar contra Líbia, el Sr. Robert tornarà a col·locar la pancarta al·lusiva al “NO a la GUERRA”, tal com pensen molts alcudians i alcudianes socialistes”.

1 Comentario

  1. Oreto: ja que tens tanta informació sobre la llei de la dependència, els veïns de l’Alcúdia t’agrairíem que ens aclarires per què en les comunitats en què governa el PSOE el nombre de famílies que rep les ajudes és gairebé del 100% dels sol.licitants, mentre que en les que governa el PP (Madrid, Galícia i Comunitat Valenciana per ex.), el nombre de sol.licitants que arriba a rebre les ajudes és gairebé inexistent, en ambdós casos, independentment de qui estigui al capdavant dels ajuntaments municipals. Pel que tots sabem, cada comunitat gestiona a la seva manera els diners destinats pel govern central a la llei de la dependència, i el que ens preguntem és què organisme té l’última paraula en la consecució de les ajudes, perquè per que ens han informat, és un organisme de la Generalitat, que està gestionat, com tots sabem, pel partit al qual pertanys (el PP), l’únic que fan els ajuntaments de cada municipi és gestionar les sol.licituds i donar el vistiplau per que la Generalitat concedeixi ajuts a les famílies dels dependents, i com bé ens informes, a l’Alcúdia això es fa a la perfecció, que és el que oneja a la pancarta, el que passa és que la Generalitat regida pel PP, no dona el vistiplau perquè els sol.licitants rebin les ajudes, quan arriba a ells, el procés iniciat pels ajuntaments dels municipis es paralitza, estiguin els municipis governats pel partit que siga. Quina solució ens aportes tu a això? Perquè els diners per a les ajudes arriba a la Generalitat des del govern central, i és la Generalitat la que dóna el vistiplau perquè arribi als peticionaris. Coneixes algun pas que hàgim de donar perquè la Generalitat ens doni els diners que l’ajuntament de l’Alcúdia i el seu alcalde ens han dit que ens corresponen d’acord amb la llei de la dependència i al nostre grau de dependència i que una vegada valorats pel l’ajuntament de l’Alcúdia, el PP de la Generalitat no ens dóna?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here