Llopis, Rubio i Pastor guanyen el I Concurs de Mones i Reganyaes d’Alzira

0
522
El polp, Paul, millor figura d'ou

Teresa Pastor Jordán ha sigut la fornera que ha guanyat en la modalitat autòctona de reganyaes, mentre el jove pastisser, Salvador Llopis Pérez, ho ha fet en la de mona tradicional i Salvador Rubio Boix ha sigut l’autor de la millor figura d’ou en el I Concurs de Mones i Reganyaes organitzat per l’Ajuntament d’Alzira i el Gremi de Mestres Forners.

Segons el jurat la decissió ha sigut «difícil i complicada» per triar les millors mones entre els 14 forners locals presentats, segons el regidor de Comerç, Manolo Nebot.

Per al president del Gremi, Rafael Gadea, «ha sigut un dia de festa tant per als forners com per a la gent que ha disfrutat dels nostres productes».

Gadea està convençut que la reganyà -una mona feta amb carabassa torrà o confitada «és una mona autòctona d’Alzira que cal potenciar i homologar-la». Fins i tot hi han forns com el seu on «la reganyà es vén més que la tradicional».

Els membres del jurat han valorat » la vista, l’aroma, el sabor i la textura» segons el president del Gremi d’Hosteleria, Antonio López.

Les mones concursants han desaparegut en pocs minuts davant les ganes d’asaborir-les que tenien un bon grapat d’ames de casa presents a l’acte de lliurament dels premis.

Riberaexpress vol agraïr a Jose Sierra i Maribel Blasco, del Forn de Sant Bernat, del carrer Piletes, les facilitats donades per a la gravació del vídeo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here