La Ribera amb 30.712 i Alzira amb 4.848 persones sense treball batixen el rècord històric de la desocupació

0
392

Pep Esteve i Josep Antoni Carrascosa

Les comarques de la Ribera Alta i Baixa han batut el desgradable rècord de nombre de parats en tota la seua història. Segons van donar a coneixer hui els secretaris comarcals de UGT, Pep Esteve i CC.OO., Josep Antoni Carrascosa, en estos moments hi han 30.712 parats, 9.462 en la Ribera Baixa i 22.250 en l’Alta. Però les perspectives no són bones, ja que en el mes de març la desocupació va pujar en la comarca en 821 persones, el nombre més gran d’elles en la Ribera Alta.

En xifres abasolutes, Alzira amb 4.848 aturats és la primera població del ranking, seguida de Sueca amb 3.127 i Algemesí amb 3.056 desocupats. En Cullera les persones que busquen treball son 2.521, a Carcaixent, 2.332, a Carlet, 1.576, a Alginet, 1.402, mentre a Benifaió els parats són ja 1.036 i a l’Alcúdia 1.029. Unes xifres que representen un increment porcentual del 2,75% respecte al mes de febrer.

Esteve i Carrascosa van donar estes xifres en la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que els dos sindicats duran a terme contra la reforma laboral. El secretari comarcal de CC.OO., Josep Antoni Carrascosa va anunciar que la intenció de les forces sindicals és «arreplegar 30.000 firmes en la comarca i dos milions en tot Espanya». «Anirem empresa per empresa i altres llocs com a centres comercials per a arreplegar les firmes», va dir Carrascosa.

Per la seua banda, Pep Esteve (UGT) va explicar que la ILP és «un canvi d’estratègia» dels sindicats després de les mobilitzacions de setembre i ara els grups parlamentaris «van a haver de posicionar-se davant d’un projecte de llei on han intervingut 300 especialistes i catedràtics, inclús alguna  persona que ara està al Govern». Els dos portaveus sindicals van coincidir que la Reforma Laboral de Zapatero «ha fracassat» i ha comportat «l’atac mes gran als drets laborals al nostre país dónes de la instauració de la democràcia».

La nova proposta sindical preten combatre la segmentació del mercat de treball entre fixos i temporals amb una «nova» bateria de mesures que «hem assimilat d’altres models».

FOTOS: JOSÉ ROIG

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here