El QFestival d’Alzira va omplir de música el Casal Fester i es consolida en la tercera edició

0
592

La tercera edició del QFestival va arrancar al Casal Fester d’Alzira, amb un cartell que combinava grups valencians amb d’altres nacionals i internacionals.

Lupe Català va ser l’encarregada de donar el tret d’eixida al Festival de música independent d’Alzira, acompanyada de guitarra elèctrica, baix, teclats i bateria, la cantautora de Sueca donava un gir cap al rock als temes del seu disc debut “Saltar al vacío”.

Després arribava el torn dels alzirenys Ron Jinchico. Mentre es preparaven, La Furgo Rock Vand esperava el públic fora, amb el seu escenari mòbil muntat al remolc d’un camió el trio alacantí sorprenia amb un rock senzill, directe i divertit, versions de grans clàssics del Rock&Roll com The Jam, The Sonics o The Ramones, entre d’altres, corejades i ballades pels assistents a cada intermedi de l’escenari principal.

Ron Jinchico, amb un sò potent i característic, prenien el relleu per deixat ben alt el pavelló, no en va els alzirenys tenen una llarga trajectòria en directes i van ser premiats com a Grup Revelació 2010 als “Premios Criminales” que atorga Ràdio Klara.

Alzira aconseguí juntar The Primitives i Sexi Sadie

Ja apropant-se la nit, Shining Crane sorprenia amb la poderosa veu de la seua cantant Tracy J. Hobbs i la fusió de pop amb electrònica i algunes gotes de rock. Una mescla explosiva que omplia l’escenari davant un públic cada cop més entregat al ritme i al ball.

Encarant l’hora punta del festival, arribava el torn d’una altra poderosa veu femenina, Carol, cantant de Limbotheque, combinava a la perfecció amb l’original estil del grup valencià. Pop, cabaret, folk, rock, un còctel marca de la casa que no va deixar indiferent cap dels assistents.

Per enllestir la nit el public del festival va poder gaudir  de The Primitives precedits de la selecció de música de Virgínia Díaz, locutora i encarregada de concerts de Rne3. The Primitives, que s’han tornat a ajuntar des de que als anys 90 deixaren la seua carrera musical com a grup, han triat Alzira per començar la seua gira i el retrobament amb el públic espanyol. Al concert d’Alzira es pogueren escoltar tant temes d’abans com novetats per a la nova gira de la banda britànica liderada per Tracy Tracy.
Desprès de l’actuació internacional, l’escenari del Qfestival va tornar a unir un grup que s’havia separat i per una bona causa va fer les delícies dels indis mes aguerrits que es trobaven entre el públic del festival alzireny. Parlem de Sexi Sadie que als 90 també foren dels grups estandart de l’indi espanyol i que des del 2000 estaven seguint els seus projectes per separat.
Per finalitzar la matinada la gent que més gana de ballar tenia ho va poder fer, ja que dins la programació, Reverend sound sistem, o A2A2 Djs — Bubble & Bobble Djs feren rodar els plats fins a les 6 de la matinada. El Qfestival va oferir un cartell complet per passar-ho be durant quasi 12 hores, esperem que l’organització continue amb el mateix entusiasme per oferir al públic de la Ribera tan bones propostes.

Text i fotos Alba Sanchis/Paula Caballero

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here