La Universitat veu molt encertada la temàtica del món del treball en l’Assemblea d’Història de la Ribera d’Alginet

0
406
Acte d'inauguració

Alginet desenvolupa este cap de setmana la XIV Assemblea d’Història de la Ribera centrada en el monogràfic: El Món del Treball: cooperativisme,  sindicalisme i moviments obrers. En l’acte d’inauguració la vicedegana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Encarnación García, va insistir en l’encert que havia tingut l’organització al tractar el món del treball «en una època d’una enorme crisi econòmica. Devem mirar al passat per a tractar d’entendre el que està passant en l’actualitat», senyalà.

Per la seua banda l’alcalde Enrique Girona va incidir també en este aspecte i va assenyalar que “estem atravesant, tal vegada, la crisi econòmica mes forta que mai ha viscut el màs. Crec sincerament que per a eixir esta recesió mundial un eix bàsic és l’acord social amb els agents socials”. En esta assemblea s’han donat cita més de 100 historiadors superant, segons el secretari d’organització, Salva Comes, les previsions més optimistes. També la regidora de Cultura, Maria Company, va agrair a tots els que han fet possible este esdeveniment.

Comunicacions i nou llibre

Per a hui està previst la celebració de les comunicacions sobre Geografia, Arqueologia, Història Antiga, una visita guiada a l’Església Parroquial de Sant Antoni, al fossar del Castell i pati d’armes de la Casa Consistorial. Per altra banda, es podran escoltar les ponències sobre el tema monogràfic, les comunicacions d’Història Medieval, Moderna i Contemporània.

La sessió acabarà amb la presentació del llibre «Canvi social a Carcaixent durant la II República i la Guerra Civil, 1931-1939», de la historiadora carcaixentina Maria Josep Sigalat. L’acte estarà a càrrec del doctor Salvador Calatayud (Universitat de València).

 Xavier Pérez /Fotos: Francisco García

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here