Elena Bastidas (PP) espera augmentar les alcaldies en la comarca i els regidors en Alzira

1
412

El Gran Teatre d’Alzira va acollir anit un gran acte electoral del PP de la Ribera, on el president regional del PP, Francisco Camps i el  provincial, Alfonso Rus, presentaren als 50 candidats a les alcaldies de les localitats de la Ribera Alta i Baixa. A l’acte també assistiren els consellers Rafael Blasco i Maritina Hernández.

Un Camps sensiblement mermat en les seues condicions físiques -pateix una hèrnia discal- no va fer una de les seues millor intervencions. Enrocat en la qüestió identitària s’encarregà de recordar- en esta ocasió sempre en valencià- el que tots sabem, que som valencians, però afegint que els populars «som els únics que podem agafar, conjuntament, la senyera i la bandera espanyola» i que «ens sentim igual parlant en castellà com en valencià». També va ofrenar, com diu l’himne, «lleialtat a la resta d’Espanya perquè som valencians i espanyols».   El mig centenar d’alcaldables de la Ribera tindran que esperar millor ocasió per conèixer els projectes del president davant la pròxima legislatura; si els ajuntaments gaudiran els propers 4 anys de major o menor finaçament, si hi haurà ó no, un nou Pla Confiança, entre d’altres preguntes que a bon segur es faran. Sabent com sap, el president, que està guanyant la partida per golejada, tot i jugar lesionat, és probable que haja decidit reservar energies  per a la final.

Alfonso Rus, president provincial del PP, va tornar a demostrar en el seu discurs el calat que té entre els militants que l’aplaudixen i inclús es divertixen amb les seues bromes. L’alcalde de Xàtiva va carregar la piles a l’auditori afirmant lo «important» que eren estes eleccions: «Tenim el millor equip, els millors candidats i el millor partit per a guanyar les eleccions dels 22 de maig; a continuació Zapatero deu dimitir i deixar pas a Rajoy». Rus es va traure un eslògan en què es llegia «el que no vullgues per a Espanya no ho tingues per al teu municipi» i va calificar de «gafe» a Zapatero. El president provincial del PP va lloar la figura de Camps i va dir als 50 candidats que Paco Camps «vos vol i vos ajudarà perquè aconseguim els millors resultats de la història».

D’altra banda, Elena Bastidas, que va presentar tots els candidats de la Ribera Alta i Baixa, va manifestar a Riberaespress que de cara als pròxims comicis el PP comarcal espera aconseguir “més alcaldies», mentres que per a Alzira «el nostre objectiu és repetir la majoria absoluta i si és possible aconseguir algun regidor més, encara que ara es presenten 7 ó 8 candidatures». Sobre la llista electoral, Bastides no va voler avançar els canvis i va lloar el bon fer i el secretisme del Comité Electoral, encara que ja és públic que per exemple Carolina Lillo no repetirà per assumptes laborals.

Bastió del PP

La comarca s’ha convertit en un dels bastions populars més importants de la Comunitat i encara que el procés d’elecció de candidats ha sigut molt polèmic a Rafelguaraf, on el seu actual alcalde, Federico Tormo, no continuarà en benefici del regidor Alejandro Merín. En Rafelguaraf els enfrontaments entre l’alcalde i el president comarcal, Rafael Soler, han sigut constants durant tota la legislatura. També hi ha hagut malestar en el PP d’Alberic al decantar-se la direcció comarcal per l’actual alcalde Faustino Sala en contra del que volia l’executiva local. Una de les sorpreses dels candidats ha sigut l’elecció d’una jove de 23 anys, Oreto Segura, com alcaldable de l’Alcúdia, una localitat on sempre ha governat el PSPV amb amplies majories absolutes.

En les grans poblacions tornen a presentar-se Elena Bastidas (Alzira), Vicent García (Algemesí), Carlos Ramírez (Sueca), Ernesto Sanjuán (Cullera), Lola Botella (Carcaixent) o la senadora María Ángeles Crespo (Carlet). Entre les alcaldies que més perseguix el PP estan les de Turís (Pilar Lozano), Sueca (Carlos Ramírez) o Vila-nova de Castelló (Salvador Álvarez). El PP ha renovat més de 20 candidats per a estes eleccions.

FOTOS: JOSÉ ROIG

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here