L’Ajuntament d’Alzira firmarà un conveni per a la restauració de Bens Culturals

1
452
 
 
 

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i la Directora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Carmen Pérez,  firmaran un conveni de col·laboració, pel qual l’Ajuntament i l’Institut procediran a l’estudi i conservació dels béns culturals públics i privats d’Alzira. Per a això, des de la regidoria de Patrimoni i, en concret, des del Museu Municipal (MUMA), es procedirà a valorar els béns mobles que necessiten una intervenció urgent per a la seua conservació i posada en valor. El regidor de Cultura i Patrimoni, Carlos Correal, d’esta manera, vol atendre les distintes sol·licituds que des de les associacions i col·lectius locals demanden per a atenció dels seus objectes de valor cultural, com puguen ser Passos Processionals de Setmana Santa, imatges, estendards, documents; les imatges devocionales de les distintes confraries, parròquies, o associacions locals; o inclús els béns municipals que precisen un complicat procés de recuperació.

En estos moments, per a  començar els tràmits de la seua restauració, ja és disposa de dos obres de distinta naturalesa: la talla escultòrica de Sant Bernat (s. XVIII), de la Parròquia de Sant Joan Baptista, i la túnica amb brodats en agulla d’or de Jesús Natzaré (s. XX), propropietat de la de què és titular. 

Ahir ja és va desplaçar a la ciutat la coordinadora de l’Àrea de Restauració d’Escultura de l’esmentat Institut, Fany Isard, per a estudiar “in situ” la imatge escultòrica de Sant Bernat. En la visita va estar acompanyada pel rector, Antonio Blasco, i l’edil de Patrimoni, així com personal tècnic del MUMA.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here