Genovés, Sarasol i Juliet elogien el nou trinquet d’Alzira per la seua capacitat, visibilitat i lluminositat

5
564
Capacitat, visibilitat i lluminositat
Sarasol en la partida inaugural

Varios jugadors llegendaris com Juliet, Genovés I i Sarasol I s’han desfet en elogis cap el nou trinquet d’Alzira amb frases com «açò és una autèntica catedral», «una meravella, no es pot demanar més», o bé. «l’estructura és impressionant».

Paco Cabanes afegia, «està enfocat per a la seguretat i la visibilitat del jugador», a Juliet, la catedral alzirenya de la pilota com ell la definix «m’ha agradat més que la Ciutat de la Pilota de Montcada». I Enric Sarasol destacà sobre tot «hui és un dia festa, ací ha vingut el passat, el present i el futur de la pilota valenciana».
El president del Club Pilota Alzira, Eduard López, pendent de tot i de tots, sols tingué temps a dir-nos, «a tota la gent li ha sorprés, és original, diferent, únic». Amb un somriure d’orella a orella, el regidor d’Esports, Eliseu Candela, resaltà especialment «la visibilitat des de tots els llocs» i l’alcaldessa, Elena Bastidas, que no podia ocultar la seua satisfacció per l’èxit de la convocatòria, ho tenia molt clar «el que més m’agrada és la lluminositat i el disseny vanguardista que fa que este trinquet siga diferent a la resta, segur que és un dels millors de la Comunitat Valenciana».
Per a Bastidas hui «és un dia històric per a la ciutat», segons manifestà durant la inauguració de l’ espectacular trinquet d’Alzira davant d’un públic ansiós perquè començaren les partides, la primera d’elles amb llegendes d’este esport: Genovés I, Sarasol I, Fredi i Vicent. Prop de 1.300 persones van abarrotar el coliseu alzireny davant l’atenta mirada d’un altre llegendari de la pilota valenciana, Josep Lluís Bausset.

Este trinquet ha sigut possible gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament i al milió d’euros provinents del Fons Estatal. L’alcaldessa i el president del Club de Pilota, Eduardo López Pintor, van ser els encarregats d’inaugurar esta infraestructura esportiva, a més d’altres autoritats com la secretària autonòmica de l’Esport, Niurka Montalvo, el Delegat del Consell, Rafael Soler, el diputat Salvador Álvarez, la presidenta de la Mancomunitat, Rosa Sebastià i la Corporació Municipal. També estaven «molt nerviosos i emocionats» l’arquitecte Bernardo Casterá i el constructor de l’empresa Gestiona, Francisco Palau.

Capacitat i visibilitat

Bastidas en el seu discurs va recalcar que este trinquet «era una necessitat per a impulsar este esport, Alzira té un trinquet que es mereix i que ha generat grans expectatives». Mentres el president  de Club de Pilota va agraïr «l’esforç» fet per totes les persones que han treballat a destall per a que el trinquet estaguera pràcticament acavat.

Al front de les obres i supervisant els treballs ha estat l’arquitecte alzireny, Bernat Casterà, qui explica les principals característiques del nou coliseu de la pilota valenciana, «és tracta d’una obra que qualsevol arquitecte voldria fer» confesa orgullós el tècnic a Riberaexpress, un trinquet bassat amb dos condicionants «la capacitat i la visibilitat des de tots els punts». Els espectadors es repartixen entre els dos fons a raó de 270 seients per cadascun, dos altures a la part esquerre i una a la dreta. Amb una peculiaritat «que cap espectador estiga en la canxa; ho hem fet a posta per comprovar com responen els espectadors i els jugadors,ni tan sols el trinquet d’Alzira contarà, pel moment,  amb el clàsic balconet ni gradeta del fons» explica Casterà.

Serà l’ùnica canxa on tots els rebots es faran sobre vidre i s’ha triat el color blanc «per la visibilitat de la pilota i per estalviar energia».

XAVIER ESPANYA/XAVIER PÉREZ

FOTOS DELS DIES 26 I 27 DE MARÇ: JOSÉ ROIG

5 Comentarios

  1. Molt bonico… Molt xula la foto… Respetable el Trinquet… Pero I L¨AUDITORIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRA ALCALDESA…Pense vosté i valore la gent que arrastra la S M Alzira… Les cues que se formen al Gran Teatre, a la porta de la SM, que no caben ni els pares cuant hi hán audicións…Mes de 400 xiquets a l^escola… Açó va a mes i es un poc dolent que la Banda no tinga lloc ni en l¨escenari del Teatre…Ës desastrós…!!! ES INCREIBLE!!!!!. Pero bó… A esperar…

  2. Enhorabuena a los aficionados de pilota de Alzira y la comarca..muchos años esperando igual que la pista de altletismo por lo menos, cada cosa lo que sea, pero con esta alcaldesa en sólo 8 años van llegando las cosas. Porque desde hace 15 0 20 años que trinquete y pista de altletismo lo vengo leyendo en todos los programas electorales… igual que la biblioteca que está en construcción…Seguro que luego le toca ( nunca mejor dicho) al auditorio..

  3. Gracias a todos los que han hecho posible el Trinquet de Alzira.Por fin podremos jugar todos lo dias y a todas horas!!

  4. Bueno a falta de pan…. buenas son tortas! Como seguimos sin auditorio, alomejor la corporación municipal se cansa de oir las voces por el auditorio y dejan a la banda el trinquet para ensayar cuando vaya a un certamen. Ahora: ¡a los músicos se les pondrá el trasero como una piedra de tocar sentados en la grada! Xics i xiques: agarreu coixins de casa, que de moment no hi ha auditori!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here