200.000 veïns de la Ribera beuran aigua sense nitrats en 18 mesos després de l’inici de les obres de la potabilitzadora d’Alzira

2
545
Cotino i Bastidas fiquen la primera pedra

Després de més de 20 anys de reivindicacions, 200.000 habitants de 13 municipis de la Ribera podran beure aigua de qualitat  i sense nitrats després de començar hui l’última fase d’abastiment d’aigua a la comarca. Per a això, el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastides, van col·locar la primera pedra de la potabilitzadora que permetrà que els veïns beguen aigua de qualitat a un preu raonable, uns 30 cèntims/m3. Esta potabilitzadora es troba junt amb el canal Xúquer-Túria, d’on arreplegarà el subministrament, en el terme d’Alzira però molt prop de Tous. Esta infraestructura costarà 10,2 milions d’euros  i té un termini d’execució de 18 mesos.

El conseller Juan Cotino va anunciar que les obres començaran «este dilluns i amb elles s’acabarà amb un problema històric que tenia la Ribera». Cotino també va denunciar que si la Manxa es queda amb l’aigua que pretén «no seria viable este projecte i exigim al Govern socialista que no ho permeta». L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, va assenyalar que esta primera pedra significaba donar una solució «històrica  per als nostres veïns». En este acte també van estar els alcaldes de Sueca, Joan Baldoví, Corbera, Leopoldo Hernán, La Pobla Llarga, Rafael Soler i regidors de l’Ajuntament d’Algemesí.

2 Comentarios

  1. on estaria eixa aigua si Xuquer Viu , el Bloc i altres partits d´esquerrà no
    s´haberen oposat al transvasament al Vinalopo.

  2. ¿para que se hace esta depueradora, si el PP decia que el ague hera buena?
    señores, el mentiroso tiene que tener mucha memoria, si no el tiempo demuestra la verdad.
    a buen entendedor, pocas palabras

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here