La pluja obliga a ajornar la inauguració de la restauració del Castell de Cullera al dissabte

0
503

El conjunt de la fortalesa del Castell de Cullera obri les seues portes al públic després d’una completa rehabilitació i restauració que ha permés la musealització d’alguns dels seus principals espais. Degut a l’oratge l’inauguració es celebrarà el proper dissabte a les 18.30 hores amb l’assistència d’autoritats, representants de les diferents administracions i prop d’un centenar d’invitats, que tindran l’oportunitat de ser els primers a visitar el Castell, així com una exposició sobre les obres de rehabilitació i el Museu Municipal d’Història i Arqueologia de Cullera, ubicat en les mateixes instal·lacions. Entre les autoritats està prevista la presència de la secretària d’Estat de Foment, Inmaculada Rodríguez.

Per la seua part, Jordi Mayor, candidat a l’alcaldia per el PSPV ha vollgut aclarir que  estes obres han sigut possibles gràcies al suport decidit del Govern central. No en va, El Govern d’Espanya ha pagat el 75% de les obres que permetran a la ciutat lluir orgullosa la seua més valuosa joia arquitectònica. En total, l’Executiu central ha destinat més d’1,4 milions d’euros a la rehabilitació de la fortalesa. Segons Major, ha hagut de ser El Govern d’Espanya el que finalment haja fet realitat esta vella aspiració de la societat cullerense, “després de més de quinze anys d’oblit i promeses incomplides per part de la Generalitat”.

La recuperació del Castell suposa “la posada en valor turístic del principal baluard patrimonial i cultural de Cullera” explica el regidor de Turisme, Manuel López, que espera que després de la inauguració es dupliquen el nombre de visites al monument.

Xavier Pérez

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here