Idea passa de tindre una cadira fa 16 anys a unes modernes instal.lacions de 1.500 m2 per fomentar l’ocupació a Alzira

0
464

L’ Agència de Desenvolupament Local d’ Alzira (IDEA) va nàixer, fa 16 anys, de la mà de l’actual Cap del departament, Carme Herrero, amb una cadira i una taula compartida amb la Cap de Personal i ara conta amb unes modernes i interactives instal.lacions, de prop de 1.500 metres2 de superficie, destinades a formar i qualificar persones desocupades.

L’alcaldessa, Elena Bastidas, que ha inaugurat este migdia la primera fase de la reforma, ha significat que «estes modernes i obertes instal.lacions permitixen la interacció i donaran un major i millor servici a la ciutadania d’Alzira».

Mentre Herrero ha destacat que «suposa un salt qualitatiu en rebre el ciutadà una atenció transversal» i ,fins i tot, «més oportunitats perque permetran ficar en marxa nous cursos».

En la modernització de l’edifici s’han invertit més d’un milió d’euros entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Alzira. La rehabilitació de l’antic Parc Comarcal de Bombers ha estat feta pels alumnes de tres tallers;  el d’Insta.lador de Mobles, el de l’especialitat d’Ebenisteria dins del Taller d’Ocupació T’Estime, junt el de Treballador Forestal d’Immigrants Extracomunitaris, amb el director Agusti Magraner i l’arquitecta, Isabel Ouro al front dels treballs de restauració.

Este projecte formatiu ha significat l’especialització de 30 desocupats, majors de 25 anys, en les tasques de rehabilitació d’edificis , de llauneria i electricitat a més d’algepsista i pintura.

En la segona fase de la rehabilitació, l’Ajuntament reformarà les aules i els tallers amb la futura Escola Taller Impulsa Alzira II que formarà a 30 treballadors en les especialitats de llauneria, electricitat i pintura.

En la nova IDEA treballen més de 40 empleats i s’imparteixen, actualment, varios cursos de diferents especialitats com Internauta, Ajuda Geriàtrica, a Domicili i Ebenisteria a més del taller per la contractació de Fusteria, amb un total de 70 persones en formació.

El regidor de l’àrea municipal de Promoció Econòmica, Josep Lluís Palacios, ja ha previst ampliar el ventall formatiu amb un programa d’Ocupació Verda pel que ha solicitat una ajuda de 40.000 euros a la Unió Europea. Un curs destinat «no sols a fer pràctiques sino, sobre tot, a la creació de llocs de treball».

Han acompanyat a l’alcaldessa en l’acte d’inauguració, el director gerent del Servef, Elies Amor, el Cap de Comerç de la Generalitat , Joan Valea, el directordel CEEI València, Jesús Casanova, a més de membres de la corporació local, del president de la Associació Empresarial Alzira, Josep Villalba, així com de representants dels sindicats, CCOO i UGT i d’altres organitzacions cíviques locals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here