Miguel Ángel Valls Serra, art amb esperit

0
753

Nascut a la ciutat de València, concretament al barri del Carme, Miguel Ángel Valls es trasllada a París als 4 anys d’edat, ciutat on va viure fins els 14. A eixa edat enceta una nova etapa al poble matern, l’Alcúdia, i en acabar els estudis comença a treballar amb son pare, José Valls Martí, ebenista, escultor i pintor, el seu mestre. Sense saber-ho, Miguel Ángel estava assentant les bases del que seria el seu futur, assolint les habilitats i destresses amb la fusta que a dia de hui li han permés desenvolupar el seu particular art.

Casat amb una mexicana, la visita per conéixer la família política va propiciar la seua primera presa de consciència amb el món espiritual, en les seues vessants científica i màgica. A través d’una exposició sobre la cultura maia, Miguel Ángel va apreciar que este poble es comunicava en 5 dimensions, entre les quals la religiosa, la científica i la màgica, centrant-se sobretot en les dos últimes. A partir d’esta revelació comença a introduïr-se en grups de treball amb llum, treballs de canalització de l’energia vital universal dirigits a la sanació de la terra, com els treballs amb Reiki o amb els raigs violeta.

La suma de la seua experiència en l’ebenisteria amb els coneixements espirituals adquirits forja el treball que realitza hui en dia, dirigit a la creació de peces harmonitzadores d’ones que incidixen en el nostre camp d’energia aportant força, valor i sanació. Els seus gravats i escultures transmeten paquets d’informació vibracional que aporten una energia neta i pura, tot i conjugant la geometria sagrada amb la simbologia universal i els animals totèmics de poder.

En els seus viatges a Mèxic, Miguel Ángel Valls va conéixer els llocs sagrats dels maies i la seua cultura, fet que va suposar el detonant per contactar amb la seua essència primigènia. La bellesa provocà un reflex en el seu jo vertader, l’artista que portava dins, l’artista com a transmissor del missatge universal més enllà de tècniques i de corrents artístics.

Les formes geomètriques reflectixen les freqüències de l’univers, la matèria de la qual estem fets tots i tot. Miguel Ángel treballa l’art a través del sentir i més enllà de la personalitat, canalitzant les freqüències universals per materialitzar-les en combinacions geomètriques, arquetipus de l’inconscient col·lectiu que són representacions comunes a l’ésser humà. Les troballes d’arquetipus coincidents entre cultures distants i dispars reafermen la idea d’unicitat de l’espècie humana.

A principis de 2009 Miguel Àngel Valls comença a realitzar harmonitzadors d’energia en fusta, equalitzadors d’ADN que actuen en el nivell subtil sobre l’essència de la persona i de l’espai, incidint en els tretze centres de poder de l’ésser humà. Cap a l’estiu del mateix any comença a pintar generadors d’energia a través de formes geomètriques i d’animals totèmics de poder, amb tempera o guaix i sobre paper.

Per a diferents cultures ancestrals com la celta, l’arbre (i per tant la fusta i els seus derivats) està directament relacionat amb l’essència primigènia. Segons la mitologia víkinga, el primer home i la primera dona foren creats a partir d’un roure i d’un fleix. L’arbre de la vida i l’arbre del món. És per això que Miguel Ángel Valls plasma la seua creació sobre fusta i sobre paper.

Amb l’any 2010 arribà la primera exposició del seu treball, Mare Terra. El mes de gener la seua obra va ser vista al Centre Cultural El Molí de Benetússer i quasi acabant l’any, al mes de novembre, a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. Entremig, una de les seues escultures harmonitzadores va resultar seleccionada en la 3a Edició del Premi Sorolla a les Arts i va estar exposada a les Drassanes Reials del Port de València.

Exposició a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here