Les falles provoquen un 100% d’ocupació en els hotels d’Alzira i l’Au Fènix de la falla El Mercat atrau a milers de visitants per l’originalitat

0
622

L’Au Fènix de la falla El Mercat ha sigut un dels grans atractius d’estes  falles tant multitudinàries que ompliren al 100% els quatre hotels d’Alzira durant el passat cap de semana.

Al llarg de la setmana fallera l’ocupació mitjana va abastar entre el 90% i el 95% segons establiments; així  el Reconquista omplia el 90% de les seues 70 places, La Masía i el Avenida arribaven al 95% i l’ Hotel Lluna tenia totes les habitacions plenes, segons dades facilitades per l’Oficina Tourist Info.

Però durant este cap de setmana els quatre establiment hotelers d’Alzira penjaren el cartell de «Complet», a bon segur, pel bon oratge i perquè, enguany Sant Josep, ha coincidit en dissabte.

Les falles d’Alzira traspassen fronteres

Per a l’alcaldessa, Elena Bastidas, «es tracta d’una magnífica notícia per a l’emergent sector turístic local i estes dades confirmen que les falles d’Alzira tene un atractiu especial». Bastidas afegí que «les nostres falles estan consolidant-se com una festa referent a nivell nacional». Fins i tot la novedosa falla del Mercat ha traspassat fronteres, al seu autor, Víctor Balaguer, l’han felicitat des de molts llocs fins i tot des de Londres on el seu monument ha aparegut en alguna web. Balaguer s’ha mostrat exultant per l’èxit aconseguit «han gravat la falla nombrosos canals de televisió».

El fotògraf local vol compartir els elogis, d’una banda amb el fuster, Manolo García, autor de l’Au F’ènix i especialment amb Alberto Castillo, gerent d’Alzicapital, «perque apostà immediatament per este projecte». Balaguer ha experimentat amb l’efecte anamorfosis «que mai en la història s’ha fet en fotografia».

La primera autoritat local ha fet per a Riberaexpress un balanç «molt positiu» d’este exercici faller per varios motius; «perquè no hi ha que lamentar cap accident», perquè «la gent s’ha comportat de manera prou raonable» i també pel sol esplèndit que ha lluït». Fent referència a l’atractiu faller alzireny recordà el pas per Alzira de diversos diputats, senadors, de la presidenta del PP de Catalunya així com de l’actor i humorista, Fernando Esteso i nombrosos alcaldes de la comarca. Actes com les dos últims mascletaes, el concurs del pas-doble i l’ofrena foren multitudinaris i no era fàcil trobar taula en les terrasses de les cafeteries i restaurants alzirenys.

Muñoz: » S’han de respectar les regles del joc»

Per la seua part el president de la Junta Local Fallera, Vicent Muñoz, ha coincidit amb l’alcaldessa en destacar, «el més positiu d’ estes falles és que no ha ocorregut cap desgràcia».

Muñoz llevà llenya al foc pel que fa a la protesta de Camí Nou per no haver sigut guardonada amb el primer premi de la Secció Especial, «deuen recapacitar, tots hem de respectar les regles del joc estipulades fa temps, hi han unes persones que qualifiquen els monuments encertada o equivocadament, tota la vida el segon premi ha sigut el gran perdedor».

Mentre el regidor de Festes, Rafael Fita, qualificà «d’espectaculars i impressionants» les falles d’enguany.

La fallera major, Andrea Palau, tirà de l’experiència acumulada quan va ser la reina infantil i no sols  va mantindre el somriure característic seu, sino que es dedicà a donar consol a la fallera major de la Plaça, Laura Merino, durant la Cremà.

Andrea: «Tinc ganes de conèixer les próximes candidates»

Així Andrea s’acomiada del seu regnat «sense pena» i fins i tot, amb la poca veu que li quedava minuts abans de la Cremà va manifestar «ja tinc ganes de conèixer les candidates a falleres majors del pròxim any». Reconegué haver disfrutat «moltíssim» durant tot l’exercici faller i guardarà inmillorables records de tots els actes però especialment «del dia que vaig ser elegida, de la proclamació i de la Crida».

Precissament la Crida és l’acte amb el que es queda la reina infantil, Esther Casterà, «va ser espectacular, recordà. Ella i  les seus amigues de la Cort, amb cares plenes de satisfacció, reconegueren «ho hem passat molt bé».

Xavier Espanya

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here