Els veïns de L’Alcúdia reciclen més de 20 tones de roba

0
824

Contenidor Wippy

L’Ajuntament, mitjançant el conveni establit amb l’empresa valenciana Texlimca i amb la col·laboració fonamental dels veïns de l’Alcúdia, vol ajudar així a la conservació del medi ambient. Una peça de roba recollida, en paraules del director de Texlimca, Pedro Andrés, “és una peça que no anirà a parar a un abocador ni serà cremada”. I com que és l’empresa qui s’encarrega de tot el procés de gestió de la roba, el poble estalvia en taxes de recollida de residus urbans.

La roba dipositada als contenidors de recollida selectiva (Wippy) té diverses finalitats: segons el seu estat, es separa per a un segon ús posterior, s’obtenen les seues fibres o es fan draps de neteja industrial. A més, l’empresa i l’Ajuntament acorden aportar una quantitat econòmica proporcional als quilos de roba recollida amb fins socials.

Els contenidors com el de la fotografia estan dotats de sistemes anti-vandalisme i es buiden com a mínim dues vegades per setmana per tal que sempre estiguen a punt. De moment hi ha 5 al poble, repartits per diversos punts estratègics (dos a l’avinguda Antoni Almela, al parc Joan XIII, plaça de la Generalitat i Santa Bàrbara).

Reciclar la roba dóna una segona oportunitat a materials encara utilitzables i és un costum que arrela cada any més entre els veïns de l’Alcúdia, com ho fa també el reciclatge de vidre, paper o envasos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here