El Govern prorrogà la llicència a la central nuclear de Cofrents un dia abans de la catàstrofe atòmica del Japó

0
358

El Govern va decidir prorrogar, en 10 anys més, la llicència a la central nuclear de Cofrents, tot just,  un dia abans del terratrèmol que ha provocat una autèntica catàstrofe atòmica en el Japó, encara que ho ha anunciat hui durant el plenari del Congrés dels Diputats.

El president José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat, en una conferència de premsa, que es revisaran els sistemes de seguretat de totes les centrals nuclears i fins i tot que es farà un estudi de risc sísmic complementari i altre sobre el risc d’inundacions.

La prórroga de Cofrents, central que conta amb 27 anys de vida, coincideix amb la mobilització antinuclear convocada per Ecologistes en Acció de València per a hui dijous a les 19,30 hores, a la Plaça del Temple, davant la Delegació de Govern.

Este grup considera que la central nuclear de Cofrents, situada a pocs kilòmetres de la Ribera , «suposa una autèntica amenaça per la nostra seguretat, i que deixarà una herència enverinada a les futures generacions en forma de residus d’alta activitat, si al final és Zarra la zona elegida per a albergar el cimenteri nuclear (ATC).»

La mobilització ha sigut convocada, també, per mostrar la seua solidaritat «amb el poble japonés i en record dels milers de víctimes del terratrémol i tsunami del dia 11».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here