Andrea Palau: «L’essència de les Falles d’Alzira es demostra en la germanor dels passacarrers dels matins i la visita a les comissions»

0
551

La botiga d’indumentària valenciana de Mati Cuenca en el carrer Venecia d’Alzira és un focus de clients. I no sols perquè este tipus de negocis en els dies previs a les festes falleres és quan més activitat té. Però enguany és molt especial, sens dubte, el més important de tots, i és que la filla de Mati, Andrea Palau Cuenca és la Fallera Major d’Alzira 2011. Sa mare es troba encantada igual que son pare, perquè com molt bé diu Andrea, «en ma casa  es menja i es sopa falles».

Simpàtica, oberta i molt segura, esta jove de 23 anys, auxiliar d’Infermeria, s’enfronta a un dels majors reptes emocionals de la seua vida, «representar a tot el món faller d’Alzira». Només de realitzar un recorregut per la seua vida com a fallera ja es pot deduir que porta la festa en la sang. En 2000 va ser fallera major infantil de Sants Patrons, l’any següent Fallera Major Infantil d’Alzira, en 2005 va formar part de La Cort d’Honor, en 2008 va ser fallera major de Sants Patrons i enguany la «carcassa”: Fallera Major i Reina de les Festes. «Per a mi és un privilegi, un somni molt difícil d’aconseguir l’haver sigut fallera major infantil i major d’Alzira», explicava Andrea.

Mentre atén clients en la botiga, Andrea respon algunes preguntes a Riberaexpress, i encara que ella no ho reconega en públic, sa mare assenyala que «se li dóna molt bé el cosir». Esta jove recorda el dia de l’elecció com a màxima representant de la festa, «va ser el millor regal d’aniversari de la meua vida». A més tinc una Cort d’Honor impressionant, ja que tres d’elles Ruth, Bea i Tífani «van ser del meu Cort Infantil».  Quina casualitat, per la porta entra la seua amiga Ruth Ginestar que també va ser candidata a fallera major i visita a Andrea per a organitzar els actes de hui dimecres.

Sense nervis

Andrea confessa que no està nerviosa, «estic afaenada i molt il·lusionada de viure estos dies, estic segura que seran meravellosos perquè, a més tinc a tota la Junta Local Fallera atenent-me de forma esplèndida». La Fallera Major també es sent orgullosa de tindre un pasdoble «i més del meu professor Pepe Grau». Sobre els actes, Andrea ho té molt clar, «tots són importants, però crec que la verdadera essència de les Falles d’Alzira i la germanor es demostren en els passacarrers al matí i la visita als casals». Com a excel·lent fallera, Andrea s’ha tornat a solidaritzar amb les quatre comissions que van veure destrossat el seu somni amb l’incendi del taller faller. «No cal dir-los res, han demostrat que saben refer-se, però tenen tota la meua solidaritat», assenyala.

Però què fa falta per a ser fallera major d’Alzira?: «Il·lusió per les falles, viure-les, portar-les dins i saber estar», recalca.

Ara a disfrutar de la festa «i que no ploga per favor».

Xavier Pérez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here