Vicent Muñoz: A les falles que ara comencen desitge sobre tot que no passe cap desgràcia

0
528

El president de la Junta Local Fallera d’Alzira, Vicent Muñoz (Alzira, 1953) acompleix,ara, el segon any de mandat i per tant es troba també en campanya, com els polítics municipals i autonòmics, perque la seua presidència caduca amb la cremà del dissabte.

En el programa de pre-campanya de la seua junta no figura ni l’avançament de la plantà, ni la separació en l’entrega de premis de les falles infantils i grans ni menys encara fer l’ofrena en dos dies. Aquestes i alguna que altra proposta li les tombaren com bé, o millor dit mal recorda Muñoz i per tant deixarà les coses com estan.

Les promeses més importants que inclourà en el seu programa per al següent bieni son aquestes: «cobrir el déficit actual i fer un nou reglament».

El deute s’ha reduït en 60.000 euros

Muñoz es troba més que satisfet amb la reducció del dèficit acumulat en anteriors exercicis i amb la transparència dels comptes «ara tot el món sap el que deu la Junta Local Fallera, heretarem prop de 90.000 euros de deute l’any passat i al cap dels dos anys de mandat l’haurem reduït a uns 30.000 euros».

El secret no és altre que «el control del gasto» i l’obtenció  de recursos procedents de particulars, empreses i organismes. En este aspecte la JLF s’ha assegurat uns 40.000 euros als que cal afegir els 143.000 procedents de l’Ajuntament d’Alzira. Enguany s’ha incrementat la subvenció malgrat la reducció del 10% de les ajudes municipals perque una esmena presupostària del Bloc, acceptada per l’equip de govern, va permetre transvasar 25.000 euros de la partida de festes patronals a la de falles.

Per si alguns no conèixen com es gasta un pressupost superior als 180.000 euros, Vicent Muñoz, ho explica a Riberaexpress «els diners els invertim en les quatre mascletaes, en l’adquisició dels vestits per a les falleres majors i les seues corts, amb la banda de música, a més de  les bandes per a totes les falleres majors així com en pergamins i estendards».

Un exemple demostratiu que en la actual JLF no s’estira més la mànega que el braç és aquest,  » fins  la última setmana de febrer no vaig signar els contractes amb les quatre pirotècnies que dispararan les mascletaes d’enguany –Germans Caballer, El Portugués, Crespo d’Alzira i Pirotècnia València de Llanera de Ranes-» segons Muñoz. El dirigent de la JLF assegura que si el pressupost no havera arribat «s’ hauriem quedat sense mascletaes».

Estendard especial pera les falles damnificades

Muñoz ha lamentat, de nou, la pèrdua dels monuments, en l’incendi del taller d’Oliva, per part de les comissions del Mercat, Albuixarres-Camí Fondo, Tulell-Avinguda i Colonia Ana Sanchis, «les quatre rebran en l’entrega de premis un estendard especial i l’homenatge de la restant familia fallera».

Serà perque ho diu de tot cor o, tal vegada, perque està en pre-campanya, el cas és que jura i perjura que «les relacions de la JLF amb l’Ajuntament son perfectes». També piropeja les dos falleres majors, Andrea i Esther i a  les seues respectives corts, «estan molt implicades i colaboren en totes les tasques de la junta», assegura el president.

Enguany la crisi s’ha deixat notar en el cens faller en baixar dels 7.000 registrats en el darrer exercici fins els poc més de 6.600 d’enguany. Pero a la festa de Sant Josep no la para ni la pujada del carburant i la llum, ni els accidents als tallers, ni molt menys les restriccions creditícies, fins el punt que ja hi han presentades, formalment, quatre falleres candidates  a reinar en les Falles d’Alzira 2012.

Per a la Setmana Fallera d’enguany, Vicent Muñoz, amb la mà en el cor ens confessa » per a estes falles desitge, sobre tot, que no passe cap desgràcia». I tot seguit demanà als fallers «prudència i coneiximent» per a l’ús de la pólvora.

Xavier Espanya

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here