La ciutat de València pot quedar-se sense aigüa potable per unes filtracions en la presa de Tous

0
454

L’abastiment d’aigüa potable a la ciutat de València pot còrrer un seriòs perill davant les filtracions detectades en el túnel de l’Escala de l’embassament de Tous, un túnel pel que circulen els cabals del Canal Xúquer-Túria.

Davant la gravetat del problema l’executiu ha dotat 5 milions d’eruos, amb caràcter d’urgència, per evitar el col.lapse del túnel, qüestió que deixaria sense el 50% del consum diari els habitans tant de la ciutat de València com de la seua àrea metropolitana.
Segons el director de la presa de Tous i cap d’Explotació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Josep Lluís Utrillas, gràcies al control detallat dels cabals que s’administren des de Tous, s’han pogut detectar les filtracions d’aigüa en l’interior d’un túnel de prop de 5 kilòmetres de llargària.
En declaracions recollides hui pel diari Levante-EMV, Utrillas ha assenyalat » coincidint amb el màxim nivell de plenat de Tous s’ha arribat a registrar un increment de cabal de prop de 800 litres per segon en l’interior del túnel».
D’altra banda un directiu de  Dragados y Construcciones, l’empresa contratada per la CHJ per controlar les filtracions,

ha advertit que «les filtracions estan exercint una tremenda presió sobre el formigó i poden soscavar el terreny que l’envolta provocant l’enfonsament de la infraestructura». Tant es així que la presió de l’aigüa ha reventat ja la solera, apareguent tot un surtidor en el sòl del túnel.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here