La pluja no impedix les concentracions d’Algemesí i l’Alcúdia en favor de la TV3

0
483

Varios centenars de persones s’han concentrat esta nit, desafiant a la pluja, als municipis d’ Algemesí i l’Alcúdia per protestar contra el tancament de les emissions de la TV3 a la Comunitat Valenciana.

A la Plaça Major d’Algemesí s’ha llegit un manifest on les entitats convocants es feien ressó de «l’ausència d’impediments tècnics que impossibiliten l’arribada del senyal». Pel contrari els motius del tancament obeixen a «interessos exclusivament polítics», segons els organitzadors.

 

Mentre, a l’Alcúdia l’acte ha començat amb la intervenció de Josep Roig, com a representant de Joventuts Socialistes de l’Alcúdia, qui ha llegit l’article del centenari Josep Lluís Bausset “La prepotència de Berluscamp”, publicat fa uns dies en Levante-emv.

Després han pres la paraula Paco Sanz, en nom de Compromís per l’Alcúdia, Tamara Barea en nom del PSPV-PSOE, Raimon Ribera com a representant de Maulets de la Ribera, També altres associacions culturals han volgut fer palés el seu rebuig al tancament de TV3 i a la política lingüística del Consell, Manolo Morató ha pres la paraula en nom d’AMEL (associació d’amics del Sáhara), Ricard Mata ho ha fet representant el grup de correfocs “Dimonis Enroscats”, Julio Montes ho ha fet en nom de l’Associació Democrática de Jubilats i Pensionistes i ha arrancat un fort aplaudiment per part del públic concentrat, per la seua senzillessa i la rotundidat de les seues paraules “Ja està bé, Ja ho tenim bé, volem vore la TV3 i volem tindre llibertat d’expressió”. per a finalitzar els parlaments, en nom d’Acció Cultural del País Valencià ha intervingut Vicent Tormo.

Tots ells han manifestat la necessitat cultural de recuperar la televisió catalana, que hem estat veient durant més de 25 anys i que, contràriament al que va assegurar la consellera Paula Sanchez de León, només ací, a la comarca, ja tenia molt més de “tres o quatre mil espectadors”.

Per a finalitzar l’acte, un grup de l’escola minicipal de tabal i dolçaina  ha posat la nota musical i festiva a la reivindicació.

Paula Caballero/Alba Sanchis

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here