L’Ajuntament de l’Alcúdia crea un viver d’empreses per a fomentar l’autoocupació

0
746

Este matí, l’alcalde, Robert Martínez, ha fet entrega de quatre despatxos municipals per a persones autònomes que han decidit iniciar un negoci a l’Alcúdia. Els despatxos estan ubicats junt a les dependències de Serveis Socials i s’han atorgat en règim de cessió per un període d’un any.

 

Amb esta iniciativa, el consistori alcudià vol fomentar l’establiment de noves empreses al poble a través de l’autoocupació. Tres dels quatre emprenedors han acudit este matí a l’Ajuntament per rebre els despatxos on es podran establir plenament dins de dos setmanes. En total són quatre autònoms, tres xics i una dona, que es dediquen a la fotografia, el disseny gràfic, la representació artística i serveis generals d’atenció a la comunitat, respectivament.

Els despatxos estan ubicats en el carrer Grup de Dansa, en el mateix edifici que els Serveis Socials Municipals, amb accessos diferents des de l’exterior. Cada despatx es cedix amb mobiliari i connexió gratuïta a Internet. Els autònoms sols hauran de pagar les despeses comunes de llum, neteja i altres serveis bàsics, així com la quota de la Seguretat Social. A més, podran fer ús d’una sala de reunions compartida.

A partir d’este moment, els autònoms tenen un període d’un any per a arrelar-se a l’Alcúdia i començar a tindre cert volum de treball, de manera que dins de 12 mesos puguen establir-se pel seu compte en un local privat. L’Ajuntament pot prorrogar sis mesos el contracte de cessió, sempre que siga necessari per a poder finalitzar el projecte d’implantació de la nova empresa.

La creació d’un viver d’empreses és una de les mesures contemplades en el II Pla Local de Reactivació Econòmica i d’ajuda contra l’atur que l’Ajuntament de l’Alcúdia du a terme amb una dotació econòmica global de 350.000€. Este pla i en concret esta mesura pretén ajudar els emprenedors a començar una activitat al poble per tal de crear nous llocs de treball.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here