Dos associacions de malalts mentals estrenen a Alzira unes instal.lacions de 5 estrelles

0
683
L’Associació de Familiar de Malalts d’Alzheimer (AFA) i el Club de Convivència d’Alzira de l’entitat de malalts mentals, Afaradem, gaudixen des de hui d’uns nous locals, gràcies a la remodelació efectuada, amb fons estatals del segon Plan E, en les antigues instal.lacions de Serveis Social de la capital de la Ribera.

L’alcaldessa, Elena Bastidas, les ha inagurat este migdia, acompanyada per la regidora d’Acció Social, Xelo Martínez i per les presidentes de les dos entitats socials, Antonia Bría i Rosario Poveda. Les dos dirigents, que s’han felicitat mutuament, repetien plenes de satisfacció «ho hem aconseguit».

La inversió de 110.000 euros ha millorat les dependències municipals i ha servit, sobre tot, per eliminar barreres arquitectòniques al instal.lar un ascensor que facilita l’accés dels malalts.

La primera autoritat local ha ressaltat, davant un centenar de persones que han omplit les renovades instal.lacions, «la impagable tasca social que estan fent estes associacions».

Alzheimer

Al voltant d’un centenar de membres composen l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer que desenvolupa nombrosos tallers i activitats al llarg de l’any com estimulació cognitiva, fisioteràpia, manualitats, tallers de memorització, sense oblidar el capítol de festes. Així, segons la presidenta, Antonia Bría «ara malalts i familiars estem volcats en fer la nostra falla».

Les noves instal.lacions faran que es puguen ampliar les activitats i oferir un millor servici i atenció als associats, «hem passat d’una barraca a un hotel de 5 estrelles»  digué satisfeta una membre de la directiva.

Afaradem

Al voltant de mig centenar de socis gestionen el Club de Convivència  d’Alzira, de l’entitat Afaradem.

«Si comparem el local que teniem amb éste, la nova instal.lació no és de 5 sino de 10 estrelles» segons la sua presidenta, Rosario Poveda. Al remodelat centre faran un ampli ventall d’activitats diaries que van des de la publicació d’una revista, a un taller de comunicació, a més d’un taller de video. Poveda ena assegura que «els pacients fan curtmetratges» i també el corresponent monument faller.

Ara malalts mentals i familiars tenen al seu abast una magnífica insfraestructura per millorar la seua complicada convivència.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here