Algemesí també es mobilitza per reclamar la represa de les emisions de TV3

0
445

El  divendres 11 de març tindrà lloc en la Plaça Major d’Algemesí una concentració ciutadana per reclamar el dret a veure tots els canals televisius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La convocatòria, llençada des de la societat civil algemesinenca, fa una crida a manifestar-se en el cor de la ciutat per demandar el dret dels ciutadans a elegir lliurement quins continguts televisius volen veure, sense imposicions administratives.

Des que el govern de Francisco Camps posà les primeres denuncies a Acció Cultural del País Valencià (titular dels repetidors), Algemesí va ser de les primeres localitats valencianes en mobilitzar-se per continuar veient la catalana. Ja en el 2008 hi hagué una primera concentració, el 28 de febrer, per demanar que es retiraren les denuncies i no es perseguira el senyal de TV3.

Posteriorment el moviment ciutadà també va arreplegar ajudes per pagar la multa imposada a ACPV, així com un miler de firmes per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres. Aquesta ILP que va aconseguir recollir 650.000 signatures arreu de l’Estat, continua congelada pel Govern Central.

D’ençà l’apagament dels repetidors el 17 de febrer, ja han estat més de 30 les concentracions organitzades a poblacions valencianes per reclamar la restauració del múltiplex dels canals TV3, C33, 3/24 i Super3. A la Ribera del Xúquer, Algemesí prendrà el relleu a Albalat, Sueca i L’Alcúdia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here