Les dones d’Alzira preferixen ser igual que els homes abans que princeses o reines de la casa

1
635
L’aparent igualtat de dones i homes aconseguida a les lleis, no és una realitat en la vida personal i social, «només hem de mirar-nos i mirar el nostre entorn i ens donarem compte de quant masclisme ens queda per erradicar» segons  recull el Manifest pel 8 de Març, en un dels seus paràgrafs, redactat pel Grup Debat per la Igualtat d’Alzira.

Llegit per varies dones membres de distintes entitats locals el passat diumenge a la Plaça Major, totes elles exigiren «igualtat de tracte, igualtat de drets i igualtat d’oportunitats» i feren saber a tots els que les vullguen escoltar «estem cansades de ser princeses o reines de la casa i de la llar. Princeses ?, si ens passem el dia fregant!.Exigim que els homes assumisquen les seues responsabilitats familiars. Volem deixar de ser les úniques que fem de cuidadores de la humanitat».

El mal tracte és inadmissible

Les dones d’Alzira foren contundents a l’hora de condemnar la discriminació i el mal tracte que patixen encara hui arreu del món, «i també a la nostra ciutat, també al nostre país, és inadmissible i no es pot justificar per cap motiu, ni religiós, ni cultural, ni econòmic, cap!.

Tampoc volen ser una floreta en les solapes dels que tenen el poder, «volem deixar de ser un objecte de la decoració, i volem que Alzira no s’haja d’avergonyir de com es tract a les dones en les seues festes, més encara quan es vol fer de la festa un motiu d’orgull de ser alzireny o alzirenya».

Més avant les dones d’Alzira consideren que «el professorat no pot eludir la seua responsabilitat i ha d’educar en la igualtat». I a més enviaren un recadet a les distintes administracions públiques «han de continuar treballant per fer efectiva la igualtat de dones i homes a tots els àmbits».

La passivitat dels homes és perjudicial

Per acabar manifestant  «la passivitat dels homes perjudica tota la societat. No estem davan d’un problema de les dones, ja és hora que els homes actuen per a la igualtat, que també és actuar en benefici de la humanitat».

Per trobar els origes de la celebració del Dia Internacional de la Dona cal remuntar-se a finals del segle XIX durant l’auge del moviment obrer en plena revolució industrial. Posteriorment les dones de París exigiren el sufragi universal cridant per la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

I és a principi del segle XX quan diferents organitzacions internacionals d’esquerra fomentaren la celebració d’una jornada de lluita pels drets de les dones.

A Alzira els actes commemoratius d’questa internacional jornada del 8 de Març culminen este dimarts amb la imposició de la insígnia d’argent per part de l’alcaldessa, a l’ex-regidora, Consol Berenguer davant «l’impuls que donà a les polítiques d’igualtat municipals i per la seua participació en el teixit associatiu de la localitat».

VIDEO DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

http://www.youtube.com/watch?v=J9oMOoQXSSI

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here