La Crida obri les falles d’Alzira, Lluís Suñer en decoració i Germanies en degustació, primers premis en el Concurs de Paelles

0
538
 
»Alzira és vostra». Amb estes paraules l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, va donar ahir dissabte el tret d’eixida perquè la capital de la Ribera Alta comence les festes més important de la ciutat: Les Falles. En un gran ambient festiu la plaça del Carbó va ser el tradicional escenari on milers de fallers i falleres es van reunir per a celebrar la Crida. Les falleres majors Andrea Palau i Esther Casterá van rebre de Bastidas les claus de la ciutat, un símbol que té la simbologia que Alzira ja està en falles. Una Andrea Palau emocionada es va dirigir als membres de les comissions perquè visquen de forma intensa les festes, igual que la fallera major infantil, Esther Casterá.

Durant l’acte es van donar a conéixer els ninots indultats d’enguany. No va haver-hi sorpreses, en monuments grans Camí Nou se porta el guardó i l’indult amb l’escena de l’artista de Picassent, Paco López, mentres que en infantil, els Germans Parra van aconseguir que la Plaça Major tinga el ninot indultat. D’altra banda, la Falla La Malva va guanyar el permi al millor llibret en format gran i El Parc, en menut. Durant l’acte es va tindre un especial record per a les falles El Mercat, Albuixarres, Ana Sanchis i Tulell-Avinguda, ja que la pràctica totalitat dels seus monuments van ser devorats per un incendi en el taller faller. L’acte va acabar amb la interpretació d’Himne de la Comunitat, de Serrano, a càrrec dels Tenors de la Ribera. Abans de la Crida totes les comissions es van dirigir a la parròquia de la Mare de Déu del Lluch on es va celebrar una missa en memòria dels fallers difunts. La nit va acabar amb una discomóvil. Hui diumenge se celebra el Concurs de Paelles en l’Avinguda Luis Suñer.

Germanies i Lluís Suñer guanyadores del concurs de paelles

Els cuiners de Germanies han guisat la millor paella del concurs celebrat hui, mentre els fallers de Lluís Suñer han fet la millor decoració del plat típic valencià en l’avinguda d’Alzira on esta comissió planta el seu monument. La segona paella millor decorada ha sigut la del Penalet i Plaça Germanies la tercera.

En desgustació darrere de Lluís Suñer es classificaren les paelles de Sant Andreuy i Sants Patrons.

El president de la Junta Local Fallera, Vicent Muñoz, ha destacat «la massiva participació de la gent, el bon oratge i el bon lloc del nou recinte».

En declaracions a RiberaExpress, Muñoz ha avançat que «si l’exposició del Ninot és un reflexe, les falles d’enguany seran dignes de vore, davant la qualitat de la mostra».

Les quatre falles damnificades; Mercat, Albuixarres-Camí Fondo, Ana Sanchis i Tulell-Avinguda, plantaran també les seues falles, tot i que en algun cas «serà espectacular» segons Muñoz.

Xavier Pérez- Fotos: Vicent Mondéjar

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here