Centenars de persones reclamen a Cullera que el Xúquer continue desembocant a la mar

0
503

Varios centenars de persones, procedents de distints pobles de la Ribera, s’han concentrat este migdia al Pont de Pedra de Cullera per reclamar que el riu Xúquer continue desembocant a la mar.

Els manifestants han denunciat a més que no s’ha establit encara un cabal ecològic per al riu, incomplint la Directiva Marc de l’Aigua, així com la proposta de la Conselleria de Medi Ambient de deixar sense cabal ecològic al Xúquer des de l’assut de la Marquesa, o siga els últims 4 km de riu. D’aquesta manera «sols es garantiria que l’aigua per al transvasament Xúquer-Vinalopó, però no per a l’estuari», segons el dirigents de l’organització convocatn de la protesta, Xúquer Viu.

En la concentració de Cullera han participat representants del PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Esquerra. Nombrosos regidors i regidores de pobles de la Ribera, els alcaldes d’Albalat de la Ribera, Joan Baptista Ferrando i de Riola, Manuel Anaya junt el diputat de les Corts Valencianes Lluís Torró. També representants de sindicats i grups ecologistes com WWF, Seo/Birdlife, Agró, Ecologistes en Acció, CCOO, Intersindical, Ca Revolta o la Fundació per una Nova Cultura de l’Aigua.

Elvira Mondragón de Xúquer Viu ha llegit el manifest amb el lema de la concentració, Volem que el Xúquer arribe a la mar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here