Alzira inaugura un centre pilot per integrar i millorar la convivència al barri de l’Alquerieta

0
539

Els veïns del barri de l’Alquerieta Alzira gaudixen, des de hui, d’un centre “pilot, innovador i singular” destinat, principalment, a integrarlos, segons el secretari autonòmic, Joaquim Martinez, qui ha inaugurat les instal.lacions este migdia acompanyat per l’alcaldessa, Elena Bastidas i pel president de l’associació veïnal, Miquel Àngel Levanteri. L’edifici, ubicat a la zona alta de la barriada, desenvoluparà programes d’integració, així com de salut, d’ocupació, serveis socials i s’aprofitarà per descentralitzar altres servicis municipals. És l’unic Centre de Participació Ciudadana (CPC), junt el d’Oliva, d’estes característiques existent a la Comunitat Valenciana i ha contat amb el finançament de fons europeus i de la Generalitat per fer front a un pressupost pròxim al milió d’euros.

Bastidas ha assegurat que s’activarà «un progorama d’integració molt ambiciós en el que es treballaran cuasi totes les àrees» i a més el nou centre «facilitarà les gestions administratives als veïns de l’Alquerieta». L’alcaldessa justificà el retard en la inauguració, pel concurs de creditors que afectà a l’empresa constructora i per la poca diligència d’Iberdrola a l’hora de conectar la llum a les instal.lacions.

Per la seua part Levanteri espera que aporte «formació i cultura al barri», tot i que «perque siga efectiu s’han de solucionar el problemes que pateix l’Alquerieta; llei i ordre».

Espai de relació

Una part important del departament municipal de Serveis Socials es traslladaran al CPC «per donar cobertura a tot el barri» ha significat el seu cap, Joan Rovira. Concretament hi haurà un treballador social de zona, tres educadors, un monitor y la coordinadora del Centre de Voluntariat.

A més «volem signar convenis amb altres entitats per prestar serveis del tipus d’inserció laboral, programes de salut pública i una amplia gama de serveis que donaran cobertura i atenció a tot el barri».

Rovira considera que la pretació de serveis i programes i el fet que «el CPC siga un espai de relació tindrà l’efecte de millorar la convivència a la barriada».

Crítiques del PSPV: »retard de dos anys»

El coordinador electoral del PSPV, Fernando Pascual, manifesta que el projecte del Centre de Participació Ciutadana de l´Alquerieta va ser iniciat en l’etapa de govern socialista que formava part d’un pla integral , premiat i triat dins d’un programa europeu de barris amb dificultats d’integració i marginació social. Pascual, ha denunciat que en la inauguració d’este edifici ´´s’ha omés una part de la informació atribuint-se tot el mèrit la Sra. Alcaldessa, sense imputar-se cap demèrit per la mala gestió que ha portat en la possada en marxa d’este centre«. Segons Pascual el PP i la Sra. Bastidas, ha utilitzat la ´´manipulació« en les paraules que ha dit hui en la barriada de l´Alquerieta, ´´per a intentar amagar la realitat d’una barriada que el que més necessita és atenció i vigilància policial les 24 hores«.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here