Alzicoop invertirà 1,8 milions per comercialitzar caquis si els socis ho aproven

0
91
El president d'Alzicoop Paco Clari en un camp de caquis d'Alzira

Els directius de la cooperativa Alzicoop sometran a l’aprovació dels socis una inversió d’1,8 milions d’euros en maquinària per poder comercialitzar la producció de caquis en les seues instal.lacions d’Alzira. L’assemblea està convocada per a demà dimecres, a les 20 hores, a la Casa de la Cultura.

La iniciativa d’esta cooperativa hortofrutícola està basada en la proposta que ha fet Anecoop a totes les cooperatives que produisquen més de 4 milions de quilos. La d’Alzira produirà, enguany, al voltant de 5 milions i per a la campanya 2020-21 en la que començaria la comercialització, «té previst produir entre 6 i 7 milions de quilos», segons ha manifestat a Riberaexpress el president d’Alzicoop, Paco Clari.

Subvenció de la Unió Europea

El pressupost, que tramitarà la conselleria d’Agricultura a la UE, serà subvencionat, amb el 50%, per fons europeus, mentre la cooperativa disposarà d’un periode d’amortització de 10 anys, explica Clari.

El termini per a la presentació del projecte, culmina el pròxim 15 de setembre, per això l’assemblea ha sigut convocada esta mateixa setmana, per tal de poder accedir a les ajudes que en esta matèria concedix la Unió Europea.

Al voltant de 800 socis, són els que compta la secció comercial de la cooperativa d’Alzira.