Situació «molt… molt complicada» a partir del dimecres a la comarca

0
260
Segons el mapa de previsions poden caure 30 l/m2 en i hora i 80 l/m2 en 12 hores

El meteoròleg Jovi Esteve ha ficat en alerta este matí als ajuntaments i alcaldes de la comarca davant l’arribada d’una gota freda este dimecres que pot allargar-se fins el cap de setmana. A l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, li ha trasnmitit este matí  que la situació serà «molt…molt complicada, amb pluges fortes, intenses i perllongades».

La previsió meteorològica del meteoròleg riberenc diu així:

La segona meitat d’esta setmana es presenta molt… molt complicada des del punt de vista meteorològic. D’acord amb l’última passada dels models, els primers efectes sobre la nostra Comunitat d’esta DANA o gota freda que venim anunciant des de la setmana passada es presentarien el dimecres 11.

Les pluges començarien per Castelló i anirien desplaçant-se cap al sud. Les zones més probables de pluges intenses, extenses i persistents (segons els models a dia de hui) serien la meitat sud de la província de València i nord de la d’Alacant. La situació apunta a generar problemes importants en àmplies zones.

A partir del dijous 12 l’evolució és d’incertesa, tot i que apunta a un desplaçament cap al sud de les pluges més importants (Alacant i Múrcia).

Esta evolució podria variar però, de cara al divendres 13 esta DANA tornaria a pujar de sud cap a nord de la nostra Comunitat tornant-nos a deixar una segona passada de precipitacions que es podrien allargar fins el cap de setmana del 14 i 15.

Respecte al temporal de llevant que colpejarà durament el nostre litoral, podria durar fins dissabte 14.

Com sempre en estes situacions, cal estar molt atents a les noves eixides dels models perquè qualsevol moviment de la DANA respecte al que estos calculen, podria derivar en una correcció dels detalls explicats. Seguirem molt pendents d’esta delicada situació.