Alzira instal.la una estació meteorològica en la zona del Parc de l’Alquenència-Les Basses

0
122
Carrer de Les Basses en una recent inundació

L’Ajuntament d’Alzira compta des d’esta setmana amb una segona estació meteorològica en la zona que afecta al Parc de l’Alquenència-Les Basses, que permet controlar, en temps real, la zona Est de la ciutat, una de les àrees, que per les seues característiques, més patix en episodis de fortes pluges.

Demà dimarts tornarà a reunir-se una representació de les àrees municipals de Serveis Públics i Seguretat, «per tal de ficar en marxa el dispositiu pertinent davant la gota freda prevista per al proxim dimecres», segons ha manifestat a Riberaexpress, l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Les dos comportes del canal de Les Basses «estan operatives», assegura la primera autoritat local; una és automàtica, nominada també de flotador, que s’obri o tanca en funció de la quantitat d’aigua que baixa pel barranc de la Casella, mentre l’altra és manual, que es pot accionar segons les necessitats.

Gómez ha afegit que «caldrà atents als barrancs de l’Estret, Vilella, Casella i Barxeta», d’una banda i també als afluents del Xúquer.

El consistori local, davant la complicada situació meteorológica anunciada per AEMET a l’àrea mediterrània,  posarà en marxa, a partir del dimecres, els següents dispositius:

• El control de les comportes del Pont de Xàtiva per part de l’empresa Aguas de Valencia.
• La supervisió del canal de les Bases per part dels tècnics municipals.
• La previsió d’obrir, a última hora, els embornals de les zones de les Bases, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres. Els embornals s’alcen en cas d’alerta roja.

L’alerta de les autoritats locals es situa, principalment, en les parts més baixes i conflictives de la ciutat, com el sector Tulell, la Plaça de la Generalitat i el carrer Pere Esplugues.

Dos punts de control

El consistori establix dos punts de control per conèixer les possibilitats de patir una inundació; davant l’antic hotel Reconquista cas que el Xúquer baixe crescut, i a la seu de l’Associació de Veïns Les Basses, si la inundació pot vindre pel desbordament del barranc de la Casella.