Alzira recorda al seu artista Joaquín Gómez Perelló amb una excel.lent mostra de la seua obra

0
72
Autorretrat de Joaquin Gómez Perelló en l'exposició de la Casa de la Cultura

Luisa Gómez filla de l’artista ahir durant la inauguració de la mostra
Autoritats locals junt als fills de Joaquín Gómez en la mostra
Els nets de Joaquín junt a l’autorretrat de l’artista
Alzira recorda fins el 13 de setembre la multidisplinar obra d’un dels seus gran artistes, Joaquín Gómez Perelló, amb una excel.lent mostra, organitzada per la Reial Confraria de la Mare de Déu del Lluch, que va ser inaugurada, anit, a la Casa de la Cultura d’Alzira. outlet iphone xr case En l’acte inaugural intervingueren, l’Arxiver Municipal, Aurelià Lairón, el president de la Confraria, Javier Andújar, la filla de l’artista, Luisa Gómez i el regidor de Cultura, Alfred Aranda. outlet iphone xr case Lairón va fer un recorregut bibliogràfic i de l’obra de Joaquin, que ens va deixar en novembre de 2007. cheap iphone xr case outlet Artista faller Gómez començà a pintar, l’any 1964, a la Ciutat de l’Artista Faller de València, fen monuments per a falles de la Secció Especial. iphone 8 case for sale A Alzira destaquen les falles que va fer per a les comissions de Camí Nou, Plaça del Forn, la Gallera, Colòina Anna Sanchis, Pintor Andreu i Pere Morell, a més de per algunes localitats del votants. outlet iphone xs case Formà part de l’equip artístic de la firma Porcelanas Lladró, que va reconèixer «el seu bon quefer i la seua professionalitat». Com a pintor, Lairón recordà que dominà «quasi totes les tècniques; oli, gouache, aquarela, temple i acrílics, entre altres» i que són molts els particulars i les institucions que poseïxen obres seues. Pintor i escultor Entre els treballs pictòrics més coneguts de Joaquín Gómez, cal citar el mural de l’antic saló d’actes de l’institut Rei en Jaume d’Alzira, i, com a escultor el conjunt de baix relleus que representen escenes de les vides de Jesús i de la Verge Maria, localitzats en les capelles laterals del Santuari de la Mare de Déu del Lluch, a més del motiu central del retaule dedicat a la patrona d’Alzira, convertint l’ermita «en el seu autèntic museu».