Pascual: «Adaptarem el reg del Parc de l’Alquenència en funció de la temperatura que es registre»

0
220
Vista aèria del parc de l'Alquenència
Els tarongers del parc tenen les fulles grogues síntoma de no haver sigut regats amb la freqüència que necessiten

El manteniment de les zones verdes urbanes li costa a l’Ajuntament 700.000€ anuals

Les temperatures han augmentat este estiu 2º respecte a l’anterior

La regidoria de Serveis Públics preten reduir la freqüència de reg actual

La denuncia realitzada per alguns veïns sobre la deficient situació que patixen algunes espècies del parc de l’Alquenència tindrà una doble conseqüència; «ara revisarem el pla de reg actual» i el pròxim any, «modificarem el plec de condicions» del manteniment de les zones verdes urbanes que realitza l’empresa Inditec, segons el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual.

El contracte actual, pressupostat en 700.000 euros anuals, finalitzarà en maig del 2012, però Pascual ha avançat a Riberaexpress que «esta mateixa setmana es revisarà el contracte, per rebaixar les freqüències de reg».

Increment de 2º

Segons el pla de reg actual, els cítrics del parc i de la resta que hi han plantats en distintes zones de la ciutat, s’han de regar cada 15 dies. Mentre altres espècies, com les oliveres, tenen 45 dies com freqüencia de reg. Estos periodes són els que preten revisar «de forma immediata» el govern local, donat que «este estiu la temperatura mitjana d’Alzira ha sigut 2 graus superior a la de l’estiu passat», segons Pascual.

Així les autoritats locals pretenen anar més lluny en el plec de condicions del contracte previst per a maig de 2020; «volem establir un pla de reg flexible, en funció de la temperatura que faça, davant la influència que està tenint el canvi climàtic» advertix el responsable de l’àrea municipal de Serveis Públics. «Cada vegada són més freqüents els dies de ponent i les temperatures que abasten els 40º a Alzira, per tant el pla de reg deu estar adequat a eixes temperatures», afegix el regidor.

El consistori té previst, a més, «repoblar amb espècies de fulla perenne» els espais del parc que han quedat lliure després de l’eliminació progressiva dels setos», indica Fernando Pascual, mentre recorre el parc de l’Alquenència.

Riberaexpress