Alzira rega els cítrics del parc de l’Alquenència que patien set i plagues

0
174
L'aigua este matí regant els cítrics del parc
Els cítrics esta setmana abans de regar-se

«Durant els últims 5 0 6 anys han desaparegut prop del 30% dels arbres»

«Abans abundaven gesmilers, mimoses, llidoners i galants de nit»

«El parc estaria exhuberant si es regara sovint»

 

L’empresa encarregada del manteniment dels parcs i jardins d’Alzira ha començat hui a regar els joves tarongers ubicats al parc de l’Alquenència que fins ara «patien set i plagues en les fulles», segons ha ratificat a Riberaexpress un acreditat biòleg alzireny.

Este especialista ha afegit que «les sureres i un roure tenen mal aspecte», que «les oliveres també demanen aigua, així com un galant de nit». La resta de les espècies considera que «estan aguantant prou bé el calor», però es mostra categòric al manifestar que «si el parc es regara, sovint, podria estar exhuberant».

Més crític es mostra un dels veïns que s’ha queixat de l’estat del parc; «ha desaparegut prop del 30% dels arbres durant els últims 5 anys», assegura, Lluís Andrés, un jubilat que visita amb freqüència el principal pulmó d’Alzira.

Boques de reg eliminades

«Abans era un parc preciós», explica Andrés mentre recorre el jardí, «en el que abundaven gesmilers, mimoses, llidoners i galants de nit que hui, pràcticament han desaparegut». Recorda que durant els estius es regaven totes les parcel.les, «amb les boques de reg que tenien cadascuna i que sembla han sigut eliminades en la seua majoria».

Este jubilat alzireny considera que la decadència del parc de l’Alquenència, «ha coincidit amb el tancament de les boques d’aigua» i «en que no s’ha regat, des de fa cinc o sis anys».

Segons l’alcalde, Diego Gómez, «hui ha començat un pla de reg d’emergència al parc, prioritzant les necessitats més urgents».

Riberaexpress