El mosquit tigre i la mosca negra baixen en agost però repuntaran a setembre

0
221
Tractament contra el mosquit tigre en un embornal del carrer Sant Roc d'Alzira
Un treballador comprova la mostra d’aigua per esbrinar l’existència de larves

«Les queixes han baixat una barbaritat este mes d’agost» assenyalava a Riberaexpress la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alzira, Gemma Alós, arran la fumigació aèria extraordinària als voltants del Xúquer contra la mosca negra i el tractament en els embornals contra el mosquit tigre.

La proliferació dels dos insectes que va tindre lloc en juny i juliol, que obligaren a fer hores extres als centres de salut i consultoris de la comarca davant les nombroses picadures, s’ha vist considerablement mermada durant este mes d’agost pels tractaments extraordinaris amb adulticides i larvicides.

A més es va fer un tractament extraordinari adulticida. Els treballs s’han fet en zones d’acumulació d’aigua i zones verdes com parcs i jardins.

En el cas de la capital de la comarca, l’empresa Lokímica, revisa una vegada al mes tots els embornals de la ciutat, des de març fins a octubre. Alós explica que els treballadors «obrin cada embornal, trauen una mostra de l’aigua i si troben una sola larva tracten amb un larvicida tots els embornals del carrer afectat».

Però experts i autoritats advertixen que en el mes de setembre la població de mosquits tigres i mosques negres «repuntarà, en afegir-se les pluges a la calor». Per aixó Gemma Alós destaca la importància de «continuar fent estos controls per tal de minimitzar, al màxim, el repunt previst inicialment».

La ciutadania també pot col·laborar per frenar la proliferació d’estos insectes, així la regidoria de Sanitat recomana evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per goteig, a més de renovar, diàriament, l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.