Carlet estalvia electricitat amb el canvi de lluminàries del Polígon Sant Bernat

0
137
El nou enllumenat del Polígon Sant Bernat

Carlet continua amb amb el pla de xoc lumínic

L’Ajuntament ha substituït les lluminàries del polígon Sant Bernat i el pont amb un estalvi energètic del 50%.

El polígon industrial San Bernat i el pont sobre el riu Magre compten amb un nou enllumenat des de principi del mes d’agost. Es tracta d’una de les inversions de la segona fase del programa de millores d’infraestructures en parcs empresarials  de l’IVACE.

 

La millora lumínica  dels carrers del polígon industrial Sant Bernat s’ha sumat el canvi de lluminàries del pont sobre el riu Magre. En total s’han substituït 99 lluminàries per unes noves   làmpades leds, d’última generació i d’alt rendiment, que no sols suposen una il·luminació de més qualitat, sinó també un important estalvi energètic que suposarà una rebaixa en la factura de llum municipal. Segons explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «dotar Carlet d’un bon enllumenat tant a la ciutat com a les zones industrials és fonamental pel dèficit lumínic que patíem, i en el cas de les zones industrials ha sigut prioritari, tenint en compte que els treballadors tenen torns i horaris de nit i a la matinada, a més de que continuem amb l’objectiu de MÉS LLUM, MÉS ESTALVI econòmic i energètic».

 

En el cas del polígon industrial Sant bernat l’estalvi energètic arriba fins al 50% en substituir els llums de 400 vats per 140 vats, mentre que en el cas del pont  s’ha reduït de 150 a 60 vats.

 

Este canvi d’enllumenat es d’una de les inversions de la segona fase del programa de millores d’infraestructures en parcs empresarials  de l’IVACE que es va aprovar l’any passat i que ha suposat una inversió bianual en les zones industrials de la població. Esta substitució de lluminàries ja es va dur a terme al polígon industrial Ciutat de Carlet durant el primer semestre de l’any.

 

El projecte de modernització dels polígons industrials té un cost total de 852 mil euros, distribuïts en dos anualitats.  A més de les lluminàries, també s’ha fet la senyalització vertical i horitzontal del polígon i encara està pendent la senyalització i identificació dels carrers i les empreses tant en el polígon Sant Bernat com en el Ciutat de Carlet, a més de la creació d’una nova zona d’aparcament en el polígon Ciutat de Carlet.