Voluntaris de Monte Júcar asfalten, netejen i vigilen esta urbanització d’Alberic

0
490
Voluntaris de Monte Júcar tapant els cots dels carrers
Entrada a la urbantizació situada a 4 km d’Alberic
Xalet desvalisat el passat divendres

Monte Júcar és una urbanització de xalés situada al terme d’Alberic molt a prop de l’autovia A-7 que va nàixer ja fa uns 40 anys i que encara no està legalitzada.

L’Ajuntament d’aleshores va permetre als promotors que construiren els primers xalés sense que estiguera feta la corresponent urbanització amb les dotacions pertinents.

Abandonats i desprotegits

El consistori des dels inicis, «sols s’ha dedicat a cobrar els impostos municipals» manifesta a Riberaexpress el president de l’associació de veïns, Paco Bru, uns resident que es consideren «totalment abandonats». En els anys 80 protagonitzaren nombroses denúncies i més d’una manifestació, però sense cap resultat pràctic.

I és que els promotors de la urbanització «desaparegueren» i deixaren el problema als residents, que des de fa 5 anys s’han organitzat en torn a l’Associació de Veïns Monte Júcar, dels que els més actius han constituït un grup de voluntaris connectats per whatsapp.

Reunions amb l’alcalde

Monte Júcar, respira un bon aire i gaudix de bones vistes amb el Xúquer al seus peus, però patix nombroses carències, com el clavegueram, falta d’enllumenat, vigilància neteja i manteniment; «el meu carrer dona asco» asegura Bru que confia amb les promeses de l’alcalde Toño Carratalá, arran les últimes reunions per tal de resoldre la seua problemàtica.

Voluntaris

Ángel Núñez, del grup de voluntaris, explica les tasques que fan amb els donatius dels residents més involucrats; «asfaltem carrers, netejem els voltants i vigilem la urbanització per evitar els robatoris». Precisament els robatoris en els xalés constituix el seu principal maldecap davant la seua freqüència; «estem deixats de la mà de Déu» lamenta. I tot seguit conta que una nit arribaren a robar en tres vivendes, que una família es va tancar en una habitacle de seguretat del xalé, en vore com entraven a robar amb la família en la casa. I a més explica, amb detall, com intentaren evitar sense èxit que el passat divendres, «desvalisaren el xalé d’una família anglesa ausent».

Robatoris

Segons Núñez, els voluntaris es mobilitzaren arran de sentir colps a la vivenda del costat; «feren fins a tres viatges en una furgona emportant-se el mobiliari, nosaltres cridarem a la Guàrdia Civil però es manifestaren que tenien una tasca més important i que es retardarien». Afegix que «en cridar-los nosaltres l’atenció es mostraren en un pla provocatiu, eren gen molt professional que al parèixer viu en el barri conflictiu d’Alberic».

Monte Júcar compta amb uns 270 xalés, dels seus residents viuen, prop del 50%, tot l’any i un 80% es troba habitat durant els caps de setmana.

Tot i que la Guàrcia Civil i la Policia Local «sol vindre quan els cridem, es trobem desprotegits», denuncia l’associació veïnal que reclama la «legalització de la urbanització» així com «la dotació dels mateixos serveis que gaudixen els veïns d’Alberic».

Riberaexpress