La Fúmiga entre els grups que actuaran a l’Espiga Rock de Sueca

0
317
La Fúmiga en un concert a Alzira

El pròxim Espiga Rock de Sueca comptarà amb els concerts exclusius de Desakato i Tribade-Roba Estesa, Mafalda, Frida i els riberencs La Fúmiga completen les actuacions del festival, que aposta amb consciència per la paritat i el feminisme en elcartell.-

La sisena edició de l’Espiga Rock,el festival de referència de les comarques de la Ribera,tindrà lloc el pròxim dissabte 31 d’agost al recinte fester.-

Les primeres 200 entrades de l’esdeveniment es van esgotar en menys de 48 hores.

Sueca acull un any més la celebració del que ja és el festival de rock de referènciade les comarques de la Ribera i es prepara per l’explosió musical que viurà d’ací a dos setmanes. L’escenari del recinte fester s’omplirà de rock,hip hop, rap, fusió isobretot, reivindicació. Ho farà elpròxim 31 d’agostambl’únic concerten terres valencianes en el mes d’agost de la banda asturiana Desakato.

Igual que les barcelonines Tribade que presentaran disc en una de les seues primeres dates a laComunitat Valenciana.Cal afegir, a més, la presència de les tarragonines Roba Estesa,els valencians Mafalda, Fridai com a grup revelació riberenc, La Fúmiga.

Esta sisena ediciócompta ambdos concerts pràcticmaent exclusius. Per unabanda, unade les bandes més esperades és l’asturiana Desakato que dins de la seua gira continua (començada al 2004), farà parada a Sueca per presentar el seu nou EP,Antàrtida.Per l’altra, destaca la presència deT ribade, trio de dones barceloní que harevolucionat l’escena del hip hop estatal amb Las Desheredadas, un disc que amb arrels de rap, flamenc, soul, afrotrap i reggaeton dona veu al feminisme i les lluites contra la precarietat, el patriarcat, el feixisme i les reivindicacions LGTBI+. També des de terres catalanes i amb la intenció de defensar la lluita de la dona arriben Roba Estesa, i hofan amb el seu últim treball Desglaç(2018). Elles demostraran sobre l’escenari que lamúsica potser una potent eina de transformació social.Tal i com s’esperava, l’Espiga Rock també té una fort presència de bandesvalencianes. Destaca especialment la de Mafalda, que torna amb el seu“reggaecore”per concloure el seu fallit concert a l’edició del 2017, suspès per qüestions climatològiques.

L’escena hip hop local també tindrà representació amb Frida,grup derap amb banda que faràsonar el que va ser el seu últim disc,Gegants, publicat al 2018.Per últim, tornen a Sueca els alzirencs,La Fúmiga, que es van posicionar com a grup revelació al concert Rock per La infància i vantriomfar gràcies al seu enèrgic directe ontenen cabuda estils comel mestissatge, el rock, o els ritmes llatins.La reivindicació és una de les essències d’aquest festival que enguany posa sobre lataula lalluita feminista,amb la recerca d’uncartell paritarii la confirmació de bandesque fins i tot, tenen presència íntegrament femenina, com es el cas de Roba Estesa i Tribade.

Eixe esperit és el que ha volgut destacar a la imatge del festival la il·lustradora almussafenca Tres Voltes Rebel, amb qui l’organització ha tornat a col·laborar enaquesta edició.Després de l’èxit de venda de lesprimeres 200 entrades en menys de 48 hores, lesentrades segueixen disponibles per a la seua compra al web Notikumi a preu d’anticipada de 8 euros. Els horaris del festival s’anunciaran pròximament.