Alzira impulsa la connexió amb la Via Verda Carcaixent-Dènia en el pont de l’Estret

0
814
En este tram de la CV-50 es farà primer la Gymkana i després la redona
Tram de la Via Verda entre La Barraca i la finca del Bollo

El carril es farà a partir de la tardor per la banda esquerra de la CV-50

En el pont de l’Estret es construirà un pas elevat perquè els ciclistes superen la carretera

A les rodalies del Monestir d’Aigües Vives es construirà una redona per facilitar el creuament dels ciclistes

L’Ajuntament d’Alzira impulsa la connexió de la capital de la comarca amb la Ruta Verda de l’antic trenet Carcaixent-Dènia que està prevista al pont de l’Estret

El primer tram començarà la pròxima tardor i arribarà fins les instal.lacions de l’empresa Amcor, junt a la CV-50.

El carril per a bicis i vianants tindrà una amplària de 6 metres i anirà pegadet a la pròpia carretera per la banda esquerra en direcció La Barraca d’Aigües Vives.

El segon tram d’esta ruta enllaçarà la redona d’Amcor amb el pont de l’Estret, sempre per la part esquerra del vial. Allí enllaçarà amb un tram d’uns 3 km, ja finalitzat, que ocupa els terrenys per on circulava el trenet, procedent de Carcaixent.

L’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta tenen previst fer un pas elevat sobre la CV-50, un centenar de metres després de passar el pont de l’Estret, per connectar la Ruta d’Alzira amb la Via Verda construïda sobre la Vieta.

La Ruta continuarà en el costat esquerre de la CV-50 i connectarà, tot seguit, amb el tram, ja obert, que arriba al nucli urbà de La Barraca i a l’antiga estacioneta.

Redona a la CV-50

Els ciclistes i vianants podran arribar, prompte, fins l’antiga Finca de la Caixa d’Estalvis de València (hui de l’empresa El Bollo) on es troben les instal.lacions del British Schooll. Tot just a l’entrada d’este centre escolar està prevista la construcció d’una redona per la conselleria, en un termini de dos anys, que falicitarà el pas de la ruta a la banda dreta de la carretera, per agafar el tram del Portitxol, que es troba prou avançat.

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, explica a Riberaexpress, que «provisionalment es farà en el lloc de la redona, una Gymkana amb la finalitat que els conductors, procedents de Tavernes, reduisquen la velocitat en este punt negre i es facilite el creuament de la carretera als ciclistes, tot just a les rodalies de l’antic baixador ubicat davant del Monestir d’Aigües».

A la Platja de Tavernes en bici

Carreres assegura que quan la Ruta Verda arribe, durant esta legislatura, fins a Tavernes de la Valldigna, «es tardarà sols 1h i 15′ en anar en bicicleta eléctrica des d’Alzira a la platja de Tavernes».

La inversió ens els trams esmentats de la Ruta Verda puja a 1,7 milions d’euros que es troba finançada, en la major part, entre el Ministeri de Medi Ambient, la Generalitat i la Diputació de València.

La futura Via Verda, Alzira-pont de l’Estret, partirà de l’Anell Verd que ja circunvala la ciutat en prop del 50%, i està format tant per paisatges de ciutat com de muntanya, horta i riu. Segons el responsable de Medi Ambient,»aquest anell és un projecte amb què es definix un itinerari per a vianants i ciclistes i que té l’objectiu de ser, un paisatge de paisatges”.

Riberaexpress