Carlet manté viva la tradició dels fanalets

0
248
Cercavila amb els fanalets de protagonistes

A  Carlet es manté la tradició de fer el fanalet, una tradició que ara viuen els més menuts  gràcies a l’Escola d’Estiu i a la Cooperativa de Sant Bernat, que enguany tenia ben a punt dos centenars de melons per a mantenir esta antiga costum i fer després la cercavila.

 

En altres temps s’aprofitaven els últims melons d’Alger, que ja no eren comestibles o que eren molt menuts i es deixaven perdre als camps. Els melons es buidaven amb una cullera i després s’hi dibuixava una cara, es decorava amb dibuixos i es posava un ciri per a eixir a passejar quan es feia de nit.

 

Això mateix feren el divendres 26 de juliol de matí els xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu, els més menudets, ajudats per les monitores i monitors i també pels companys més majors que van a l’Aventura d’Estiu. Una experiència que reviu la tradició i que fomenta la col·laboració de grans i menuts, on també els pares i les mares ajuden.

 

A les 8 de la vesprada va eixir la Cercavila del Fanalet, des de l’avinguda de Blasco Ibáñez. Xiquets i xiquetes, acompanyats de les seues famílies i els monitors de l’escola d’estiu recorregueren diversos carrers fins a arribar a la plaça Major, on ballaren i cantaren junt amb un Doraemon gegant que els acompanyà en esta edició de l’Escola d’Estiu.