L’Alcúdia bonificarà en un 95% la plusvàlua mortis causa amb els únics vots del PSPV

0
201

 

  • La moció del grup socialista va ser aprovada en el primer plenari ordinari de la legislatura, amb els vots en contra de Compromís per l’Alcúdia i del grup Popular
  • En el plenari celebrat dimarts 30 de juliol es van aprovar també altres dos mocions del PSPV i una de Compromís.

La modificació de l’ordenança fiscal sobre la plusvàlua, una de les principals propostes que diua el PSPV local en el seu programa electoral, va ser aprovada pels 11 membres de l’equip de govern, després d’un intens debat. D’una banda, la representant de Compromís, Vero Roig, va expressar la seua oposició, entre d’altres qüestions, per presentar la moció “massa prompte” i no esperar a l’octubre, per tal que entrara en vigor amb l’any vinent. D’altra, el portaveu del PP, Juan Manuel Arnandis va expressar l’oposició del seu grup, perquè no els semblava prou la bonificació del 95%, i demanaven la total eradicació de l’impost.

La modificació aprovada significa una bonificació del 95%  no només la vivenda habitual, sinó per a tots els objectes tributaris del difunt, així mateix contempla que esta bonificació serà efectiva per a tots els hereus, sempre que es troben en l’escriptura d’herència, testament o document privat de notaria.

Es va aprovar també a la mateixa sessió plenària, en este cas per unanimitat, la moció del grup socialista la inclusió a la “Carta europea para la igualdad de mujeres y hombres en la vida local”, i per majoria de 15 vots a favor (PSPV I PP) i un en contra (Compromís), la moció de fixar una cita el darrer divendres da cada mes, per a fer concentracions en contra de la Violència Domèstica i en solidaritat amb les víctimes, tal i com ja s’està fent a molts ajuntaments valencians, per tal que la ciutadania i els representants municipals puguen reservar-se eixe espai mensual per a manifestar-se en contra de la violència.

Per últim, es va aprovar per 12 vots a favor i l’abstenció dels 4 regidors del grup Popular la moció presentada per Compromís per l’Alcúdia sobre la declaració d’Emergència Climàtica.