Reciclajes y Transformaciones invertirà 3 milions en la nova planta projectada en El Pla d’Alzira

0
560
Carmen Martí, gerent de Reciclajes y Transformacioens en la parcel.la d'El Pla
Residus metàl.lics en l’actual planta del polígon de la Ctra d’Albalat

Les obres començaran a primers del pròxim any i finalitzaran en 2021

Carmen Martí: «Les noves instal.lacions ens permetran ampliar el negoci, la maquinària i fins i tot la plantilla»

L’empresa de reciclatge d’Alzira facturà més de 18 milions d’euros en 2018

 

La important firma de la Ribera, dedicada a la recuperació de residus metàl.lics, Reciclajes y Transformaciones S.L., que es troba ubicada al polígon de la carretera d’Albalat, es traslladarà al Parc Empresarial El Pla per poder ampliar el negoci i fins i tot la plantilla, amb una inversió pròxima als 3 milions d’euros

Esta empresa que va nàixer a la capital de la comarca en 1975 amb el nom de Chatarras Alzira, ha acabat de reomplir les dos parcel.les que ha adquirit en el Pla i que sumen un total de 18.000 m2.

El projecte conts de dos fases, segons la gerent d’esta firma, Carmen Martí; la primera consistix en la construcció de la nova nau industrial, que sustituix a la existent en la carretera d’Albalat destinada al comerç majorista, en una parcel.la de 10.600 m2. En el que resta de 2019 se redactarà el projecte per tal de començar les obres «a primers del pròxim any i poder acabar-la a principis del 2021». En la segona parcel.la de 7.400 m2 de superfície construiran la nau que sustituirà a l’actual planta de Guadassuar destinada al reciclatge de cable de coure.

La jove emprenedora alzirenya explica a Riberaexpress; «teniem molt clar que voliem quedar-nos en Alzira, encara que hem rebut propostes econòmiques d’altres polígons industrials de la comarca a preus més econòmics». Però afegix Carmen, «l’Ajuntament d’Alzira ens ha donat moltes facilitats i a més compta amb bons professionals».

Moltes idees i projectes

Assegura que «ara és el moment oportú d’enllestir noves inversions», després de considerar «quasi superada la crisi econòmica» que va endarrerir en 2008 el seu projecte d’ampliació. «Tenim moltes idees i projectes i en les actuals instal.lacions ens falta lloc». Així El Pla els permetrà «ampliar el negoci, la maquinària i a més la plantilla», ara sumen un total de 22 treballadors que va conservar, tot i reduir notablement la seua facturació.

Fa 11 anys, Reciclajes y Transformaciones arribà a facturar prop de 22 milions d’euros i en 2018 ja s’apropà a eixa xifra en superar els 18 milions.

Foren José Luis Martí junt els germans Juan i Paco Chordá els que fundaren Chatarras Alzira fa 44 anys; ara els seus fills han agafat el testic, convertint aquella modesta iniciativa empresarial, en una empresa que manté els més elevats estàndards de qualitat en els diferents processos, amb la finalitat d’obtindre una matèria prima «òptima».

En les actuals plantes de recollida, classifiquen, seleccionen i processen distintes clases de metalls, fèrrics i no fèrrics, a més de ferralles i clables de coure, bateries d’automòbils, junt a persianes d’alumini i poliuretà».

Espírit emprenedor

Carmen Martí, que ha heretat el seu espírit emprenedor i faller, dels seus pares, recorda que que foren els primers de la Comunitat Valencianaen recollir cable de coure, ai entre els pioners gestors de bateries de cotxes.

Els seus clients són les fundicions de metalls i siderúrgies tant nacionals com de distints països europeus, que són les que els marquen els requisits i condicions d’enviament de la xatarra empaquetada.

L’emprenedora alzirenya es troba «molt satisfeta» del seu equip humà format per una vintena de professionals del sector i que amb l’ús de les últimes tecnologies, «podem realitzar tot el procés amb el mínim impacte mediambiental i amb resultats òptims».  L’experiència acumulada durant 44 anys de trajectòria «ens permet adaptar-nos i innovar en noves tècniques de reciclatge i transformació» i per tant, «oferir als nostres clients i proveïdors un servei acord a les seues noves necessitats».

Riberaexpress