L’executiva de Compromís acorda l’abstenció en la investidura de Pedro Sánchez

  0
  100
  Membres de l'executiva en la reunió de hui

   

  La Comissió Executiva de Compromís, reunida este dilluns en València, ha decidit que Compromís s’abstinga en la votació d’investidura de Pedro Sánchez. Les raons d’aquesta abstenció són que el partit socialista no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís en la negociació, entre les que l’Executiva de Compromís destaca:

  • Establir un calendari per a la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, basada en les recomanacions dels experts nomenats pel Consell; així com l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca.
  • Reconeixement del deute històric des que es van dur a terme les transferències de competències a la Generalitat Valenciana, com també la definició i l’establiment d’un mecanisme de compensació d’aquests dèficits.
  • Acompliment de la Llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència que estableix que l’Administració General de l’Estat ha d’aportar el 50% del finançament de les ajudes a la dependència.